09/21/17 - Greenarea13 | Εδώ διαβάζεις μόνο Παναθηναικό!

21 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ: ΑΠΟΧΩΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ, ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΑ!

Σεπτεμβρίου 21, 2017 0
Παναθηναϊκός ώρα μηδέν! Ο Γιάννης Αλαφούζος, με ανακοίνωση του δήλωσε πως αποχωρεί από τον Παναθηναϊκό, αναλαμβάνοντας χρέη 20 εκατομμυρίων...

Χαρακτηριστικά αναφέρει, τους λόγους που βγήκε μπροστά το 2012, τα λεφτά που έβαλε μέχρι σήμερα, τον αγώνα για την κάθαρση, που όμως την επιζητούσε με λάθος τρόπο, επίσης καλεί όλες τις Παναθηναϊκές ιστορικές δυνάμεις να βγουν μπροστά και να σώσουν τον σύλλογο, ζητώντας συγνώμη από τον κόσμο που τον απογοήτευσε. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

"Πριν από μερικά χρόνια διαπίστωσα πως η ομάδα μας, ο ΠΑΟ, βρισκόταν στο χείλος της καταστροφής. Πήρα την απόφαση να αναλάβω μία πρωτοβουλία διάσωσης μέσω της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας». Χιλιάδες οπαδοί συνεισέφεραν τον οβολό και την στήριξή τους. Ζήτησα από ιστορικούς παράγοντες και οικονομικά εύρωστους υποστηρικτές να συνεισφέρουν και εκείνοι τα σημαντικά ποσά που χρειαζόταν η ομάδα για να αποφύγει την χρεοκοπία. Δεν το έκαναν. Από εκείνη την ημέρα έως σήμερα έχω συνεισφέρει 42 εκατομμύρια ευρώ από την προσωπική μου περιουσία. Δεν ήταν μία εύκολη υπόθεση. Επωμίσθηκα αυτό το φορτίο σε μία οριακή στιγμή για την χώρα και εμένα προσωπικά. 

Είχα την ρομαντική ψευδαίσθηση ότι στήνοντας μία υγιή ομάδα χωρίς σχέσεις διαπλοκής θα μπορούσα να βοηθήσω να αλλάξει η ελληνική πραγματικότητα. Έκανα λάθος. Τα συστήματα και οι νοοτροπίες που εμποδίζουν την χώρα μας να έχει ένα κανονικό, ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο είναι βαθιά ριζωμένα και μοιάζουν με Λερναία Ύδρα. Όποιος καλοπροαίρετος πάει να συγκρουσθεί μαζί τους αντιλαμβάνεται πολύ γρήγορα ότι χτυπάει το χέρι του σε έναν αδιαπέραστο τοίχο. Σήμερα ο Σύλλογος μας βρίσκεται και πάλι σε ένα οριακό σημείο. Για μένα προσωπικά είναι αδύνατον, από ψυχική και οικονομική άποψη, να συνεχίσω να συντηρώ και να διαχειρίζομαι την ομάδα. Είμαι διατεθειμένος να αναλάβω τις υποχρεώσεις της έως ένα πόσο της τάξεως των 20 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτό είναι το ανώτατο όριο που μπορώ να επωμισθώ. Έδωσα ό,τι μπορούσα, αναλαμβάνω μελλοντικές δεσμεύσεις που θα δοκιμάσουν τις αντοχές μου. Έως εδώ όμως. 

Καλώ τους ιστορικούς πρωταγωνιστές της Παναθηναϊκής οικογένειας να αναλάβουν πρωτοβουλία για την διάσωση του συλλόγου. Θα σταθώ δίπλα τους σαν απλός στρατιώτης, τιμώντας στο ακέραιο τις δεσμεύσεις που θα αναλάβω στο πλαίσιο μιας νέας προσπάθειας. Νομίζω ότι έχει έλθει η ώρα να πράξουν και εκείνοι το καθήκον τους. Στην κατεύθυνση αυτή ζήτησα από τον Βασίλη Κωνσταντίνου να ηγηθεί σε μια προσπάθεια σωτηρίας της ομάδος καλώντας σε συστράτευση όλους τους Παναθηναϊκούς που μπορούν να συνεισφέρουν. 

Στους οπαδούς και φίλους του ΠΑΟ οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί στάθηκαν δίπλα μας στο εγχείρημα και κατάλαβαν ότι το μόνο που ήθελα ήταν να σωθεί πρώτα και μετά να πάει καλά η ομάδα. Τους ζητώ συγγνώμη γιατί τους απογοήτευσα και γιατί δεν μπορώ να επωμισθώ άλλο την ευθύνη. Έκανα ό,τι μπορούσα. Η στιγμή της αλήθειας έφτασε. Όσοι αγαπούν την ομάδα και όσοι αντέχουν να την βοηθήσουν ήλθε η ώρα να το κάνουν. 
Ιωάννης Αλαφούζος".


Διαβάστε Περισσότερα

ΔΙΑΛΕΞΕ ΠΩΣ ΘΕΣ ΝΑ ΣΕ ΓΡΑΨΕΙ Η ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Γ. ΑΛΑΦΟΥΖΕ

Σεπτεμβρίου 21, 2017 0
Ο DeepGreen γράφει: Εκεί που ο κόσμος άρχισε ξανά να ελπίζει με βάση το όραμα που είχε και έχει ακόμα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με το PAO Foundation, ο Γιάννης Αλαφούζος τους προσγείωσε πάλι στην πλήρη αβεβαιότητα...

Δύο συναντήσεις έγιναν, μπορεί σε καλό κλίμα, αλλά στη δεύτερη ο Γιάννης Αλαφούζος δεν ακολούθησε την κίνηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, που έβαλε στο τραπέζι 15 μύρια για το παλιό χρέος και ανέλαβε τα επόμενα 3 χρόνια λειτουργικών υποχρεώσεων-ρυθμίσεων, συν 3 μύρια σύνολο μακροχρόνιων δόσεων από την παλιά ποδοσφαιρική χρήση του ΟΑΚΑ, σαφώς βήματα καλής θέλησης από τον ηγέτη της ομάδας μπάσκετ, που όμως ο Αλαφούζος φάνηκε ανακόλουθος, μένοντας στην απόφαση να αναλάβει μόνο τα δικά του χρέη 25 εκατομμυρίων.

Όμως δεν γίνεται ο ένας να κάνει ένα κ δύο βήματα για να γίνει το deal και ο άλλος κανένα. Μπορεί ο Γιάννης Αλαφούζος να βρήκε από την διοίκηση Τζίγγερ (είχε πρόεδρο τον Γόντικα) όταν είχε αναλάβει το 2012, χρέη 30 περίπου μύρια, να έβαλε και αυτός από τότε μέχρι σήμερα 40+ μύρια σύμφωνα κ με την γραπτή δήλωση του Δ.Γιαννακόπουλου, αλλά κάτι πρέπει να γίνει κ με τα παλιά, τα οποία είναι και ευθύνη Γιάννη Αλαφούζου, αφού δεν φρόντισε να τα μειώσει λόγο λάθος επιλογών(προπονητές,παίχτες κλπ) και στην τελική ας φρόντιζε να τα έδινε στον παρκαδόρο, από την στιγμή που δεν έγινε τίποτα από αυτά, πρέπει από την πλευρά του ο Γιάννης Αλαφούζος να βάλει αλλά 10 έως 15 μύρια, άρα κοντά στα 40, δηλαδή 25 τα δικά του που αναγνωρίζει κανονικά, +15 ακόμα από τα παλιά πάει 40 σύνολο, αν βάλουμε και τα 15 του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, μηδενίζει το χρέος και η ΠΑΕ ανοίγει νέους ορίζοντες σε στέρεες βάσεις.

Αυτά τα περίπου 15 μύρια που σωστά ζητάει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, μπορεί να μεταφερθούν και στην φετινή οικονομική χρήση της ΠΑΕ, δηλαδή, συμβόλαια, υπάλληλοι, ασφαλιστικά ταμεία, εφορία κλπ, απλά πρέπει ο Γιάννης Αλαφούζος να προσεγγίσει από την πλευρά του κοντά στα 40 μύρια σύνολο.
Όλα αυτά γίνονται γιατί; Γιατί το PAO Foundation, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και οι συνεργάτες- συμπαίκτες του, θέλουν να μπουν στην ομάδα και να βάλουν το όποιο μπάτζετ, στη δημιουργία δυνατής ομάδας και όχι να πληρώσουν παλιές αμαρτίες άλλων, εδώ είναι όλο το ζουμί της υπόθεσης!

Επειδή σύντομα(εκτίμηση είναι) θα γίνει κ τρίτη συνάντηση, αναγκαστικά γιατί οι καταστάσεις το απαιτούν αφού δεν υπάρχει κάτι άλλο στο μέλλον, οφείλουν και οι δύο, κυρίως ο Γιάννης Αλαφούζος, να βάλουν πάνω από όλα τον σύλλογο και το αύριο σε αυτό, τώρα είναι η πιο μεγάλη ώρα! Δεν γίνεται να χαλάσει το deal για 15 εκατομμύρια, ενώ έχουν πέσει τρέλα πόσα στο τραπέζι, πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή, ακόμα και από τρίτο πρόσωπο, κάποιον επιφανή Παναθηναϊκό ώστε να μειωθεί η διαφορά και να επιτευχθεί η συμφωνία! 

Ο Γιάννης Αλαφούζος πρέπει να επιλέξει πως θέλει να τον γράψει η Παναθηναϊκή ιστορία: Ως έναν άνθρωπο που βγήκε μπροστά λίγο πριν το γκρεμό το 2012, έκανε κάποια καλά, έκανε πολλά λάθη αναγνωρίζοντας (ήδη)την αποτυχία του, αλλά προσπάθησε και στο τέλος ανέλαβε τις ευθύνες παραδίδοντας ομαλά την ομάδα στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και έφυγε κύριος, ή επί διοίκησης του ο σύλλογος πήγε στα βράχια, ως απόλυτα αποτυχημένος πρόεδρος, πουλημένος σε άλλα συμφέροντα, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την άποψη του κόσμου πως ήταν πιόνι καταστροφέων του Παναθηναϊκού, με τις ανάλογες τρομερές αντιδράσεις που θα ακολουθήσουν! Ας κάτσει να σκεφτεί σοβαρά....


Διαβάστε Περισσότερα