Header Ads

 • Breaking Green News

  ΣΤΡΑΜΑΤΣΟΝΙ: ΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ

  Την πρώτη του μεγάλη συνέντευξη έδωσε ο Αντρέα Στραματσόνι, για τη νέα φιλοσοφία που θέλει να περάσει στην ομάδα και τους στόχους της νέας σεζόν...

  Ο Ιταλός τόνισε μεταξύ άλλων πως μια μεγάλη ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό και εκτός συνόρων δεν γίνεται να λείπει από την Ευρώπη!

  Τα πιο σημαντικά αποσπάσματα από την συνέντευξη στην Nova:

  Για το αν έθεσε όρους για τη συνέχεια της συνεργασίας του με τον Παναθηναϊκό,είπε: "Για να είμαι ειλικρινής οι Ζέκα και Μπεργκ είναι πολύ σημαντικοί γι’ αυτό το σύλλογο. Σε αυτό συμφωνεί και ο πρόεδρος. Αν ωστόσο έρθει κάποια τρελή πρόταση τότε θα το σκεφτούμε εκείνη τη στιγμή αλλά λογικά θα μείνουν"

  Για το αν θα αποκτήσει λιγότερους παίκτες σε σχέση με πέρυσι,είπε: "Στην ουσία έχουν γίνει πολύ λιγότερες μεταγραφές γιατί αρκετοί είναι νέοι όπως οι αδερφοί Βλαχοδήμου. Οι Βιγιαφάνιες και Μπουμάλ είναι από τους καλύτερους παίκτες που είδα στο ελληνικό πρωτάθλημα ενώ τον Λέτο τον ήξερα από την Ιταλία και τον Μολέντο από τη Μέταλιστ. Πάντα γίνονται λάθη όμως. Όμως αυτό που είπαμε στην τελευταία συνάντηση που είχαμε είναι πως θα έχουμε μία βάση 15-16 παικτών και να αποκτηθούν 4-5 παίκτες για να ενισχυθεί η ομάδα. Σε αυτό το διάστημα έμαθα κάποια πράγματα, τα κατάλαβα και δεν θα γίνουν ξανά. Μιλάμε για 4-5 σημαντικούς παίκτες. Δεν μπορώ όμως να πω ακόμα με ακρίβεια σε ποια θέση θα είναι. Αλλά ένας παίκτης σίγουρα σε κάθε βασική θέση και γραμμή".

  Για το ποια χαρακτηριστικά του λείπουν από την ομάδα στη μεσαία γραμμή,είπε: "Ο στόχος μας είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί στην Ευρώπη και όχι μόνο στην Ελλάδα. Θέλουμε να αποκτήσουμε μεγαλύτερη δύναμη στο κέντρο με παίκτες που θα δείχνουν την ανωτερότητά τους. Πρέπει να βρούμε τέτοιους παίκτες".

  Για τους παίκτες που δεν πήραν πολλές ευκαιρίες όπως ο Λαγός, ο Καλτσάς, ο Κλωναρίδης και άλλοι,ειπε: "Δεν συμφωνώ με αυτή την ανάλυση, γιατί αν δεν κάνω λάθος ο Καλτσάς έπαιξε αρχικά τον πρώτο καιρό που ήμουν εδώ. Ο συγκεκριμένος παίκτης πλήρωσε την αλλαγή του συστήματος με τον ερχομό του Λέτο. Μερικές φορές είναι θέμα ισορροπίας στην ομάδα. Μου αρέσει ο Λαγός και ο Χουχούμης αλλά προτιμώ τους Ζέκα και Κουτρουμπή αντίστοιχα στις θέσεις τους. Έχουμε και τους Πράνιτς και Νάνο. Για τους νέους πιστεύω ότι είναι πολύ ενδιαφέροντες παίκτες. Προσπαθώ να περάσω τη φιλοσοφία μου στην ομάδα, ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα αλλά δεν είμαι τόσο υπέρ των δανεικών. Στην Ιταλία έχουμε πολλούς δανεικούς και είναι πολύ σύνηθες και επιστρέφουν βελτιωμένοι. Εδώ θα μπορούσε να γίνει αυτό στον Παναθηναϊκό και παίκτες σαν τον Κλωναρίδη και τον Χουχούμη να πάρουν παιχνίδια και να επιστρέψουν πιο δυνατοί. Για τους παίκτες από τις ακαδημίες πρέπει να είσαι πολύ τυχερός για να βρεις έναν παίκτη έτοιμο γιατί η φανέλα αυτής της ομάδας είναι πολύ βαριά, το ίδιο και η έδρα".

  Για το σύστημα που θέλει να παίζει η ομάδα τη νέα σεζόν,είπε:"Ο καλύτερος τρόπος για εμάς είναι με τρεις επιθετικούς. Έτσι ξεκινήσαμε με τον Μπεργκ και τον Καρέλη, μετά ο Καρέλης έφυγε. Ελπίζω πως με τον Λέτο υγιή είναι ένα σύστημα πολύ επικίνδυνο γιατί έχουμε παίκτες με ποιότητα. Πρέπει όμως να το βελτιώσουμε σε πολλά επίπεδα. Δουλεύουμε πάνω σε αυτό και τέτοιους παίκτες ψάχνουμε".

  Για το σύστημα που θέλει να παίζει η ομάδα τη νέα σεζόν,είπε: "Ο καλύτερος τρόπος για εμάς είναι με τρεις επιθετικούς. Έτσι ξεκινήσαμε με τον Μπεργκ και τον Καρέλη, μετά ο Καρέλης έφυγε. Ελπίζω πως με τον Λέτο υγιή είναι ένα σύστημα πολύ επικίνδυνο γιατί έχουμε παίκτες με ποιότητα. Πρέπει όμως να το βελτιώσουμε σε πολλά επίπεδα. Δουλεύουμε πάνω σε αυτό και τέτοιους παίκτες ψάχνουμε".

  Για τον κόσμο και το αν η ομάδα μπορεί να τον ενθουσιάσει για να γεμίζει κάθε αγωνιστική το γήπεδο,είπε: "Τα αποτελέσματα θα το κάνουν αυτό. Μίλησα και εγω μαζί τους. Τους καταλαβαίνω απόλυτα γιατί ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλος σύλλογος. Πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί στην Ευρώπη. Είμαι εδώ για να βοηθήσω σε αυτό. Θυμάμαι όταν ήμουν νέος ο Παναθηναϊκός ερχόταν και κέρδιζε τη Ρόμα 3-2. Οι φίλαθλοι δεν θέλουν λόγια, θέλουν πράξεις στο γήπεδο. Είμαι σίγουρος ότι με νίκες θα έρθει ο κόσμος στο γήπεδο".

  Για το τι παίχτες θέλει, είπε: "Προτιμώ να πάρω έναν παίκτη και να είναι πρωταθλητής παρά μερικούς άλλους και να μην έχουν εμπειρίες. Είπα και στον πρόεδρο πως είναι καλύτερο να παίρνουμε κάθε χρόνο δύο πρωταθλητές παρά απλούς παίκτες".

  Για τις μεταγραφές και τα δημοσιεύματα, είπε: "Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να είναι έτοιμος να πάρει κάποιο σπουδαίο παίκτη και εγώ θα χρησιμοποιήσω όλες μου τις γνωριμίες και επαφές για να πάρουμε έναν σπουδαίο παίκτη. Δεν θέλω να αποφεύγω τις ευθύνες μου. Θέλω να παλεύω. Φέτος περάσαμε αρκετές δύσκολες καταστάσεις. Αλλά τους παίκτες και τους προπονητές τους κρίνεις στα δύσκολα και όχι στα εύκολα. Εκεί βλέπεις τη θέληση κάποιου για να πολεμήσει. Στις αποτυχίες πρώτα φταίει πάντα ο προπονητής. Στην Ιταλία λέμε πως δεν θέλουμε παίκτες που δεν είναι θυμωμένοι".

  Για το αν θα πάει διακοπές,είπε: "Είπα στη γυναίκα μου ότι έχω μια νέα ομάδα. Οπότε πήγαινε εσύ με τα παιδιά και αν πάνε όλα καλά θα είμαστε μαζί τα Χριστούγεννα. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά".

  Για την νοοτροπία που προσπαθεί να αλλάξει στους ποδοσφαιριστές του,είπε: "Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι δύσκολο από μία διαφορετική άποψη. Εγώ αφιέρωσα πολύ χρόνο για να κατανοήσω την ομάδα. Η δεύτερη θέση χάθηκε στα δύο πρώτα ματς. Έχουν γίνει λάθη. Στην αρχή η ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια δεν ήταν καλή. Το θέμα είναι να μαθαίνεις από τα λάθη. Είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και σε κάθε εκτός έδρας ματς συναντάς δυσκολίες. Υπάρχει ένα κλίμα ότι όλοι είναι ενάντια στον Παναθηναϊκό. Εγώ αυτό το πολεμώ στο μυαλό των παικτών μου. Παίζουμε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό για μία φανέλα, για τον κόσμο. Για αυτά τα λεπτά πρέπει να μιλάς μόνο για ποδόσφαιρο. Μετά μπορεί να πεις για τη διαιτησία ή για κάτι άλλο. Για αυτά ο πρόεδρος έχει το λόγο, όχι οι παίκτες. Αυτό δεν είναι καλό για τη ψυχολογία των παικτών. Θέλω να έχουν καθαρό μυαλό και να μην επηρεάζονται από τους διαιτητές ή από κάτι άλλο. Αν στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ο Πέτριτς έβαζε το γκολ θα κερδίζαμε. Δεν επηρέασε αυτή τη φάση ο διαιτητής".

  Editorial: (greenarea team)
   

  Post Top Ad

  Post Bottom Ad