Header Ads

 • Breaking Green News

  "ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ, ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΕΡΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ"

  Ο Μέντες έχει αρχίσει ήδη τις προπονήσεις στην προετοιμασία της ομάδας και στις πρώτες του δηλώσεις τόνισε πως στοχος της ομάδας και του ίδιου είναι ο τίτλος...


  Αναλυτικά όσα δήλωσε:

  Μετά από μία μεγάλη καριέρα σε Ολλανδία και Αυστρία, κάνεις πλέον ένα νέο βήμα στην καριέρα σου με τον Παναθηναϊκό. Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις σου;
  "Νιώθω πολύ καλά. Επισκέφθηκα την Αθήνα για τρεις μέρες και είναι πολύ ωραία πόλη. Μου άρεσε πολύ το κλαμπ, το προπονητικό κέντρο, όλα... Είχα πάρει πολλές πληροφορίες. Ολοι γνωρίζουν βεβαίως ότι ο Παναθηναϊκός είναι ένα μεγάλο κλαμπ, με μεγάλη ιστορία, με τρομερούς οπαδούς... Νιώθω πολύ καλά που θα γίνω κι εγώ μέλος αυτής της μεγάλης ομάδας".

  Είσαι λίγες μέρες στην ομάδα. Τι εικόνα έχεις σχηματίσει για τους συμπαίκτες σου, τον προπονητή, το τεχνικό τιμ; 
  "Ολα είναι πολύ επαγγελματικά στην ομάδα. Γνώριζα από πριν καλά τον Αναστασίου λόγω της θητείας του στην Ολλανδία και μου αρέσει πολύ που δίνει μεγάλη σημασία στις λεπτομέρειες, γιατί αυτό είναι πολύ σημαντικό σήμερα στο ποδόσφαιρο. Επίσης, υπάρχει πολύ καλή ατμόσφαιρα. Όλοι αστειεύονται, αλλά στο γήπεδο δουλεύουμε πολύ σκληρά. Εχουμε μία πολύ νεανική ομάδα και "πεινασμένη".

  Σε είδαμε από τη δεύτερη κιόλας μέρα να καθοδηγείς τους νεαρούς παίκτες του Παναθηναϊκού. Είναι κάτι που θέλεις να κάνεις εδώ, να γίνεις ηγέτης αυτής της ομάδας; 
  "Είμαι ένας από τους μεγαλύτερους ηλικιακά παίκτες της ομάδας, έχω αγωνιστεί σε πολλά ματς, σε διεθνείς αγώνες. Οταν ήμουν νέος, οι μεγαλύτεροι με βοήθησαν και τώρα είναι η σειρά μου να το κάνω κι εγώ με τα νέα παιδιά. Αλλά και οι νεαροί παίκτες μπορούν με τη σειρά τους να βοηθήσουν και εμένα, γιατί είμαι κι εγώ νέος στην ομάδα. Πρέπει να βοηθήσουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον".

  Αυτό ακριβώς ζητάει κι από σένα ο Αναστασίου, να καθοδηγήσεις αυτά τα παιδιά, να αναλάβεις ηγετικό ρόλο στην ομάδα, ακριβώς επειδή η ομάδα χρειαζόταν και χρειάζεται παίκτες με ισχυρή προσωπικότητα... 
  "Ναι, είναι όπως είπα μία νέα ομάδα. Μίλησα με τον προπονητή για το τι περιμένει από εμένα. Να γίνω ηγέτης κι ένα πρότυπο γι' αυτούς τους νέους παίκτες. Γενικά είναι και στον χαρακτήρα μου να αναλαμβάνω ηγετικό ρόλο τόσο μέσα όσο κι έξω από το γήπεδο. Θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο δυνατό. Ξέρω ότι ο προπονητής έχει φέρει μία νέα φιλοσοφία στην ομάδα. Θέλει να παίξουμε γρήγορα, να υπάρχει πίεση, λίγο πολύ στο ολλανδικό μοντέλο και γι' αυτό βρίσκομαι κι εγώ εδώ...".

  Είχες άλλες επιλογές εκτός από τον Παναθηναϊκό; 
  "Ναι, είχα πολλές επιλογές ακόμη...".

  Γιατί λοιπόν επέλεξες τον Παναθηναϊκό; 
  "Οταν έμαθα για το ενδιαφέρον του είπα “ναι, αυτό θέλω”. Γιατί είναι ένα πολύ μεγάλο κλαμπ. Μίλησα με τον προπονητή, ήρθα στην Αθήνα και όλα ήταν ιδανικά. Είναι πολύ σημαντικό για μένα η ποιότητα ζωής που μπορώ να προσφέρω στην οικογένειά μου.Ιδανικός ο ΠΑΟ καθώς και η ποιότητα ζωής".

  Μέχρι στιγμής πάντως έχεις ταιριάξει καλά με τον Ζέκα, έτσι;
  "Ναι, λόγω γλώσσας. Θα προσπαθήσω να μάθω κι ελληνικά για να συνεννοούμαι απευθείας και με τα υπόλοιπα παιδιά. Ηδη έχω μάθει 2-3 λέξεις, θα μάθω και περισσότερα".

  Εχεις δει βίντεο με τον κόσμο του Παναθηναϊκού; 
  "Ναι. Είναι πολύ παθιασμένοι και θα μας δώσουν πολύ μεγάλη δύναμη κι ενέργεια μέσα στο γήπεδο. Για να παλεύουμε σε κάθε ματς. Θέλουμε πολύ τη βοήθειά τους...".

  Πότε εκτιμάς πως θα είσαι σε υψηλό βαθμό ετοιμότητας, δεδομένου ότι για ένα διάστημα έκανες ατομικές προπονήσεις; 
  "Νομίζω ότι θα χρειαστώ περίπου τρεις εβδομάδες για να είμαι φουλ έτοιμος. Είμαι μόνο δύο μέρες με την ομάδα και χθες έκανα για πρώτη φορά διπλή προπόνηση και το... ένιωσα αμέσως. Αλλά είναι κάτι φυσιολογικό. Είναι καλό να βγάλω αυτή την εβδομάδα χωρίς κάποιον μικροτραυματισμό και να προχωράω βήμα βήμα".

  Πιθανό είναι να πάρεις πάντως λίγο χρόνο συμμετοχής στο φιλικό με την Ανόρθωση... 
  "Μπορεί. Θα πρέπει να μιλήσω πρώτα με τον προπονητή, διότι το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι η φυσική μου κατάσταση κι όχι τόσο το παιχνίδι. Σαφώς και είναι σημαντικό να μάθω την ομάδα και να με μάθει κι αυτή, αλλά εάν έχω αυτή τη στιγμή κάποιον μικροτραυματισμό, θα χάσω σημαντικό έδαφος".

  Editorial: (greenarea team)

  Δεν υπάρχουν σχόλια

  Post Top Ad

  Post Bottom Ad