Header Ads

 • Breaking Green News

  ΦΑΜΠΡΙ: "Ο ΚΑΘΕ ΠΑΙΧΤΗΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ"

  Καθόλου ικανοποιημένος δεν έμεινε ο Φαμπρι με την κακή απόδοση των παιχτών κόντρα στην Κέρκυρα...

  Χαρακτηριστικά όσα δήλωσε:

  Τι κρατάτε από αυτό το παιχνίδι, με δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός είχε κακή απόδοση; 
  "Το καλύτερο για μας από το ματς ήταν το αποτέλεσμα. Ήταν ανυπόφορο το παιχνίδι μας. Είμαι ειλικρινής. Ορισμένοι δεν μπορούν να έρχονται να παίζουν όπως έπαιξαν. Είμαι πολύ δυσαρεστημένος γιατί ο Παναθηναϊκός παίζει πάρα πολλά αυτό το διάστημα. Με όλο το σεβασμό ο αντίπαλός μας δεν είναι η άλλη ομάδα αλλά εμείς οι ίδιοι γιατί δεν έχουμε τη σωστή συμπεριφορά και δεν παίζουμε με σωστό ρυθμό σε αυτούς τους αγώνες. Το επιβεβαιώνουν και τα στοιχεία. Ο Παναθηναϊκός έχασε 15 ή 18 βαθμούς με αντιπάλους ομάδες τέτοιας δυναμικότητας. Μας έλειπαν και σημαντικοί παίκτες αλλά το ένα δεν εξαρτάται από το άλλο".

  Θεωρείτε ότι κάποιοι ποδοσφαιριστές σας ήταν αδιάφοροι; 
  "Δεν μπορώ να το πω αυτό. Ο καθένας ας κάνει τα δικά του σχόλια. Θεωρώ ότι ο κάθε παίκτης πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του, να μιλήσει με τη συνείδησή του με βάση την προπόνηση όλης της εβδομάδας".

  Κρίνοντας από το πως πήγε το παιχνίδι, τι βαθμό θα βάζατε στον εαυτό σας; Θα αλλάζατε κάτι στις επιλογές που κάνατε; 
  "Εγώ αξιολογούμαι καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας στην προπόνηση. Βάζω πάντα στον εαυτό μου το 4,5. Ποτέ δεν περνάω το 4 ή 4,5. Δεν περνάω τη βάση. Εσείς τι αλλαγές θα κάνατε; Ενδεχομένως εάν ο αγώνας ξεκινούσε τώρα, δεδομένου ότι δεν έχω τη γνώση που έχετε εσείς και βέβαια είναι εύκολο να μιλάμε μετά από έναν αγώνα, ίσως να έκανα κάτι άλλο. Βασίζομαι να επιλέγω με βάση τη δουλειά που έκαναν οι παίκτες όλη την εβδομάδα στην προπόνηση. Δεν θέλω να είμαι εκλέκτορας. Εκλέκτορας είναι αυτός που δεν κάνει άλλη δουλειά αλλά μόνο επιλέγει ποιοι θα παίξουν. Εγώ είμαι προπονητής ποδοσφαίρου. Καλός ή κακός αλλά προπονητής. Ίσως να έκανα πάλι τα ίδια και ενδεχομένως κατά τη διάρκεια του αγώνα".

  Μπορείτε να μας δώσετε μία εξήγηση για τη διαφορά που έχει ο Παναθηναϊκός στην απόδοση του;
  "Υπάρχουν δύο τακτικής φύσεως εξηγήσεις στο θέμα. Στην τακτική πλευρά οι μικρότερες ομάδες ελέγχουν καλύτερα τους χώρους και είναι πιο δύσκολο να τους προσβάλεις ενώ οι μεγαλύτερες ομάδες παίζουν περισσότερο μαν του μαν και χωρίς να εμβαθύνω εκεί μπορείς να εκμεταλλευθείς τις καταστάσεις. Υπάρχει και η ψυχολογική διάσταση. Κατά των μεγάλων ομάδων είμαστε ανταγωνιστικοί γιατί κατά τη διάρκεια του αγώνα αλλά και της εβδομάδας είναι διαφορετική η νοοτροπία των παικτών μου. Όταν έρχεται μια μικρή ομάδα νομίζουμε ότι θα την κερδίσουμε με τη φανέλα. Και αυτό δεν είναι σωστό. Η συμπεριφορά δεν μπορεί να αλλάζει ανάλογα τον αντίπαλο. Γι’ αυτό οι ποδοσφαιριστές πρέπει να κάνουν αυτοκριτική. Με αυτή τη νοοτροπία και την ψυχολογία δεν πάμε πουθενά".

  Εσείς στη διάρκεια της εβδομάδας, διακρίνατε κάποια χαλαρότητα στις προπονήσεις; Γιατί αυτό μας αφήνετε να καταλάβουμε. 
  ""Μην σκάβετε παραπάνω τις απαντήσεις μου. Αυτή την εβδομάδα η προπόνηση της ομάδας ήταν αποθεωτική. Με άριστα το 10 πήραν 12. Οπότε…".

  Ο Σπυρόπουλος έκανε ντεμπούτο σήμερα. Μείνατε ικανοποιημένος από την απόδοση του; 
  "Ο Σπυρόπουλος πήγε καλά. Σε αυτό τον αγώνα μας έλειπε ο Τοτσέ, ο Μαρίνος, ο Βιτόλο και επιπλέον μας δημιουργήθηκε πρόβλημα με τον Σεϊταρίδη με στομαχικές διαταραχές. Πριν βγει στον αγώνα δεν αισθάνθηκε καλά".

  Έχετε καταλήξει σε κάποιον τρόπο για να αντιμετωπίσετε τη διαφορά νοοτροπίας που δείχνουν οι ποδοσφαιριστές σας από παιχνίδι σε παιχνίδι; 
  "Θα μπορούσα να σας πω «τι ωραία, κερδίσαμε τρίτη φορά και όλα καλά». Εγώ, όμως, είμαι ειλικρινής και θέλω να είναι ανταγωνιστική η ομάδα. Ας μην κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας. Από την αρχή της εβδομάδας έλεγα ότι ο χειρότερος αντίπαλος αυτή την εβδομάδας για μας ήταν ο ίδιος του ο εαυτός. Σε ψυχολογικό επίπεδο η δουλειά μου είναι να προσπαθώ να βάλω την ομάδα στο δρόμο της και να κατανοήσει η ομάδα τι συμβαίνει γιατί οι αγώνες δεν επαναλαμβάνονται. Το μέλλον το καθορίζεις με τα αποτελέσματα του παρόντος. Αυτό συμβαίνει ότι πρέπει να αντιμετωπίσεις τον αγώνα σαν να είναι ο τελευταίος της ζωής σου. Μπορώ να προειδοποιώ αλλά δεν μπορώ να μπω στο μυαλό του καθενός. Ούτε έχω λέιζερ για να κατευθύνω απέξω. Το λέω ψάχνοντας το καλό της ομάδας. Εάν εδώ κάνω κριτική είναι στην προσπάθεια να βρω το καλό".

  Editorial: (greenarea team)

  Δεν υπάρχουν σχόλια

  Post Top Ad

  Post Bottom Ad