Header Ads

 • Breaking Green News

  ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ: "ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ"

  O εφοπλιστής Γιάννης Αλαφούζος, σε συνέντευξη τύπου μίλησε για το πλάνο λαϊκής βάσης, πως ο Παναθηναϊκός θα ξεφύγει από τον κίνδυνο και τις οικονομικές δυσκολίες και να γίνει ξανά μια ανταγωνιστική ομάδα στην Ευρώπη...

  Αναλυτικά όσα έγιναν στην συνέντευξη τύπου:


  Αρχικά η τοποθέτηση του Γιάννη Αλαφούζου:
  "Ήρθαμε για να σας πούμε κάποια πράγματα και να απαντήσουμε σε τυχόν απορίες που έχετε. Θέλουμε να συντελέσουμε αρχικά στην διάσωση του Παναθηναϊκού. Θα ξεκινήσουμε με μια χρονολογική παράθεση. Η ιδέα αυτή ήταν εδώ και χρόνια, όταν το χειμώνα χειροτέρευσαν τα πράγματα καταλήξαμε ότι υπήρχε αδιέξοδο και ότι έπρεπε να γίνει αυτή η προσπάθεια.

  Συζητήσαμε με τον Δημήτρη Γόντικα και με άλλους Παναθηναϊκούς, κάναμε και μία έρευνα. Είδαμε ότι υπάρχουν 1,7 εκατομμύρια οπαδοί και από αυτούς, ο σκληρός πυρήνας είναι 150.000, οι οποίοι έχουν διάθεση να βοηθήσουν. Μετά αποφασίσαμε να προχωρήσουμε και έτσι στις 3 Μαΐου ανακοινώσαμε την ίδρυση μας. Στις 9 Μαΐου συστήθηκε διοίκηση στην ΠΑΕ και συμμετέχουμε πλέον στο ΔΣ. Στις 16 Μαΐου έγινε μία συνάντηση με τους παλαιούς μετόχους και τους ενημερώσαμε. Πριν λίγες μέρες, εγώ ως εκπρόσωπος του σωματείου υπέγραψα συμφωνητικό με την εταιρία Green Dream για να πάρουμε τις μετοχές του Γιάννη Βαρδινογιάννη. Αυτά εν ολίγοις πετύχαμε ως τώρα".

   -Στη συνέχεια, απαντήθηκαν ερωτήσεις:


  Υπήρξαν αντιδράσεις από τους οπαδούς άλλων ομάδων. Ο φάκελος είναι πλήρης; 
    "Ο φάκελος μας είναι πληρέστατος. Ο Ολυμπιακός έχει έννομο συμφέρον, διότι αν προκριθούμε στο Τσάμπιονς Λιγκ, θα χάσει χρήματα. Δεν μας θέλει ισχυρούς".

  Αρχίζοντας μία νέα σεζόν, ο Παναθηναϊκός πρέπει να κατεβάσει μία ομάδα αξιόμαχη σε Ελλάδα και Ευρώπη. Πρέπει να γίνουν αποχωρήσεις και μεταγραφές. Μήπως οι οπαδοί δεν πρέπει να περιμένουν θαύματα;
  "Θαύματα μην περιμένετε. Οι μεταγραφές αφορούν την ΠΑΕ. Εγώ τώρα εκπροσωπώ το σωματείο, που είναι ο βασικός μέτοχος. Εμείς κάναμε παρέμβαση στα μετοχικά όταν είδαμε ότι υπήρχε κίνδυνος χρεωκοπίας. Βλέπετε τι γίνετε με άλλες ομάδες. Πρώτο μας μέλημα είναι η αδειοδότηση και η αντιμετώπιση των επειγόντων θεμάτων. Το κάναμε. Τώρα η ΠΑΕ αντιμετωπίζει το θέμα των παικτών. Δεν έχει τα μέσα που θα ήθελε να έχει, αλλά και το χρόνο. Ακόμα και τώρα ασχολείται με την επιβίωση και λιγότερο με τη δημιουργία μιας ισχυρής ομάδας.
  Το σωματείο έχει διακηρύξει αρχές που συμβαδίζουν με νέα προσπάθεια. Δεν υπάρχει οροφή, εφόσον λειτουργήσει η λαϊκή βάση. εάν πετύχουμε, ο Παναθηναϊκός θα αποκτήσει μέσα οικονομικά που δεν θα είχε ποτέ μέχρι σήμερα. Μην πάρουμε την λαϊκή βάση σαν μια προσπάθεια επιβίωσης. Αυτό είναι το πρώτο βήμα. Τα περιθώρια ανάπτυξης είναι απεριόριστα. Μέσα από τη λαϊκή βάση, οι μεγάλες ομάδες μπορούν να γίνουν ανταγωνιστικές απέναντι στις ευρωπαϊκές ομάδες. Η εξάρτηση που είχε έως τώρα από πλούσιους, δημιούργησε τα δεδομένα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οι στόχοι του σωματείου είναι σεμνοί. Φέτος θέλουμε ο ΠΑΟ να πάει καλά στο Γιουρόπα. Μακάρι να πάμε καλά στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά ρεαλιστικός στόχος είναι το ΟΥΕΦΑ και του χρόνου να παρατάξουμε μία δυνατή ομάδα".


  Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο Αριστείδης Καμάρας:
  "Ο Παναθηναϊκός μετά από μία μεγάλη πορεία, έφτασε στο σημείο μηδέν. Βρέθηκε μπροστά στο προαιώνιο υπαρξιακό πρόβλημα. έπρεπε να ικανοποιήσει το αίτημα της συντηρήσεως και μετά της διακρίσεως. Υπάρχει αυτή η διαδρομή. Μπροστά στο αδιέξοδο, ορισμένοι άνθρωποι με επικεφαλής τον Αλαφούζο, έδωσαν μία λύση στο αδιέξοδο. Να εξασφαλιστεί η επιβίωση και σταδιακά, να διακριθεί. Εδώ υπάρχει μία άλλη αρχή. Βεβαίως έπρεπε να μεριμνήσει για τη συντήρηση του ΠΑΟ και μετά να φροντίσει τα άλλα. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει αυτό. Τα βήματα δεν είναι σημαντικά, αλλά για όσους τα έκαναν, είναι σημαντικά και δίνει τη δυνατότητα για ένα καλύτερο αύριο. Ο κύριος Αλαφούζος παρουσιάζει το χρονικό της προσπάθειας του. Για αυτό παρέπεμψε στα επόμενα βήματα. Ο ΠΑΟ βαδίζει όπως πάντοτε με γνώμωνα την αλήθεια. Για αυτό δεν ασχολείται με σχόλια γραφείων, κύκλων και πεζοδρομίων. Όλοι μας, βαδίζουμε στην αλήθεια. Δεν μας επηρεάζουν αυτά. Σε αυτά οφείλεται η επιτυχία μας. Υπάρχει η απόφαση ενός επίσημου οργάνου για την αδειοδότησή μας. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται μία τιτάνια προσπάθεια. Η παρουσία μας εδώ έχει αυτή τη σημασία".


  Έγιναν παρόμοιες προσπάθειες, χωρίς μεγάλη επιτυχία. Γιατί στον Παναθηναϊκό θα πετύχει;
  "Δεν γνωρίζω τα δεδομένα άλλων ομάδων. Γνωρίζω τα δικά μας και τους οπαδούς μας. Υπάρχουν φίλοι που έχουν συνεισφέρει με πολλούς τρόπους και πετύχαμε τους αρχικούς μας στόχους. Νομίζω ότι δεν θέλω να κάνω κριτική, δεν γνωρίζω. Από τη δική μου εμπειρία, όταν κάτι γίνετε με σκέψη, σχέδιο, αλήθεια, πετυχαίνει. είμαστε συντηρητικοί και μετρημένοι, αλλά αισιοδοξούμε".


  Η μάχη της επιβίωσης είναι διαρκής. Πόσα χρήματα απαιτούνται άμεσα και εκτός από τον κόσμο, έχετε προβλέψει άλλη πηγή εισόδων; 
  "Δεν ξέρω τέτοιες λεπτομέρειες. Ξέρω ότι εμείς χρειαζόμαστε τουλάχιστον 15 εκατομμύρια ευρώ να μπουν από τους μετόχους και το σωματείο, ώστε να καλύψουμε άνετα τις ανάγκες μας. Και με λιγότερα χρήματα, θα προσπαθήσουμε. Οποιοσδήποτε οπαδός δεν μπορεί να είναι αχάριστος προς τους μετόχους, που έβαλαν χρήματα ή προσπάθεια. Οι εποχές δεν είναι οι ίδιες. Είναι λάθος η παναθηναϊκή οικογένεια να στρέφεται εναντίον ενός ή του άλλου μετόχου. Αυτή η εσωστρέφεια είναι ένας βασικός λόγος που είμαστε εδώ".


  Στο προσκήνιο είναι το ενδιαφέρον του Πρίγκιπα. Φαντάζομαι πως θα συμφωνείτε ότι το θέμα πρέπει να κλείσει άμεσα, για να προχωρήσει η ομάδα. Ποια είναι η δική σας θέση; 
  "Χαίρομαι για την ερώτηση. Με διακατέχει απελπισία όταν συζητώ το θέμα. Μακάρι να βρεθεί ισχυρός επενδυτής. Όλα τα μέλη και εγώ, θα κάνουμε το παν να τον δούμε και τον διευκολύνουμε. Μου κάνει εντύπωση πως εμείς οι Παναθηναϊκοί, μετά από τόσο καιρό, ασχολούμαστε με τον κύριο Τσάκα και άλλους του συστήματος. Θέλω να μοιραστούμε τις πληροφορίες. Ο Τσάκας έχει 15 καταδίκες για αποδοχές, έχει καταδίκη για δόλια αποδοχή, παραδοχή, έχει καταδίκη για παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας, έχει 3 καταδίκες για παράνομες δραστηριότητες, καταδίκη και χρεωκοπία. Αυτός ο άνθρωπος, ο οποίος έχει ταλαιπωρήσει τον κόσμο της ομάδας.
  Για να κερδίσει χρήματα και να κερδίσει το δημόσιο ενδιαφέρον. Εγώ ως Γιάννης Αλαφούζος, με τον Βλάση Τσάκα και ανθρώπους επιπέδου του Τσάκα, δεν μιλάω. Πείτε μου έναν καλό λόγο για να μιλήσω μαζί του. Η κυρία Μιχόπουλου έχει στενές επαγγελματικές σχέσεις με τον Αχιλλέα Μπέο. Είναι η δικηγόρος του στα στημένα. Μέχρι τότε δικηγόρος του ήταν ο Θανάσης Κανελλόπουλος, τέως αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου. Μετά τα στημένα, ο Κανελλόπουλος βρέθηκε αντιμέτωπος με κακουργηματικές ποινές για το ματς Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, με διαιτητή τον Καλόπουλο.

  Δεν ξέρω αν τον θυμάστε, εγώ πάντως τον θυμάμαι. Ο αδερφός, αντιεισαγγελέας, ήταν ο άνθρωπος που όφειλε να ερευνά τα στημένα. Δεν τα έκανε και παραιτήθηκε. Να μας απαντήσει η κυρία Μιχοπούλου ποια είναι η σχέση της με τον προκάτοχο της στην υπόθεση. Ο κύριος Μακρόπουλος είχε τονίσει ότι είχε διερευνήσει στην Πρεσβεία εάν περίμεναν άφιξη, ποτέ δεν υπήρξε κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω τον μύθο. Αν υπάρχει Πρίγκιπας, ας μας κάνει μία γραπτή πρόταση. Οι άνθρωποι της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας κινούνται με συγκεκριμένο τρόπο. Τράπεζες, συμβούλους. Ακολουθείται μία διαδικασία που στον Παναθηναϊκό δεν ακολουθείται. Υπάρχει ένα έωλο χαρτί από γερμανική τράπεζα, που όταν το ερευνήσαμε, έχουμε ενδείξεις ότι δεν είναι γνήσιο. Δεν λέω ότι είναι πλαστό, δεν μπορώ να το ερευνήσω τόσο πολύ".


  Για τη μεταβίβαση των μετοχών, τι εννοείται όταν λέτε ότι μετοχοποιήθηκε 1,1 εκ. ευρώ;
  "Το βάλαμε ως έναντι αύξησης και έχουν μπει άλλες 300.000 ευρώ με άλλη μορφή. Πέρυσι πληρώσαμε την Παιανία, τώρα θα την έχουμε δωρεάν και αυτό είναι σημαντικό. Κάνουμε μία άλλη διαδικασία, για να επιταχύνουμε τις εξελίξεις. Ελπίζουμε την επόμενη εβδομάδα να μας αναγνωρίσει το Πρωτοδικείο, για να είμαστε επίσημο νομικό πρόσωπο και στο τέλος της, να προχωρήσουμε τη μεταβίβαση των μετοχών".


  Καμάρας:
  "Έχει ξεκαθαριστεί πως θα προχωρήσει η μεταβίβαση και ποιος είναι ο δικαιούχος".


  Το σωματείο ως μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, μπορεί να πάρει μετοχές; 
   "Όταν αποκτήσει υπόσταση, έχει δικαιώματα και υποχρεώσεις. Μπορεί να αποκτήσει περιουσιακά στοιχεία. Βασική διάταξη στα σωματεία είναι οι πόροι τους. Μπορεί κάλλιστα να δωρίσει κανείς χρήματα. Το σωματείο όταν αποκτήσει περιουσιακά στοιχεία, θα υποβάλλει φορολογική δήλωση. Δεν χάνει το χαρακτήρα του και δεν απαγορεύεται να τα αποκτήσει. Προηγήθηκε μία δήλωση συναδέλφου σας αναφορικά με τη νομιμότητα της μεταβίβασης. Αυτό δεν απαγορεύεται. Απλώς τάσσονται προϋποθέσεις. Αλλιώς ο Ερασιτέχνης δεν θα είχε το δικαίωμα να διατηρεί το 10%. Ο νόμος όπως ισχύει, θέτει προϋποθέσεις. Υπάρχουν και άλλα εμπόδια. Θα πρέπει να υποβληθεί ένα τριετές πρόβλημα, έλεγχος ορκωτών λογιστών κ.α. Ο νόμος δεν το απαγορεύει, απλώς βάζει όρους".


  Οι μετοχές μπορούν να μεταβιβαστούν σε φυσικά πρόσωπα; 
  Καμάρας: 
  "Τώρα, οι μετοχές θα πάνε στο σωματείο. Τώρα δεν έχουν μεταβιβαστεί με ανέκκλητα. Δεν υπάρχουν περιορισμοί. Τώρα υπάρχει ελεύθερη διάθεση των μετοχών. Το τι είναι καλύτερο και το τι θα γίνει, θα το δείξει το μέλλον και οι ανάγκες. Εγώ πιστεύω πως το σωματείο θα έχει απήχηση στην τεράστια μάζα του κόσμου. Εφόσον έχουν αποτύχει οι προσπάθειες, γιατί το επιχειρεί ο ΠΑΟ; Η δύναμη της ομάδας είναι ο κόσμος. Πιστεύουμε στον κόσμο. Όπως ο κόσμος τον έφερε ως εδώ, πρέπει να τον πάει παρακάτω. Παρά τα προηγούμενα αρνητικά, ο ΠΑΟ μπορεί να δώσει ένα τέτοιο παράδειγμα. Δεν θα παρουσιάσουμε κάτι νόσο, κίβδηλο. Στις άλλες ομάδες δεν δόθηκε η απόλυτη ευθύνη, δόθηκαν δικαιώματα ή προνόμια. Ο κόσμος πολλές φορές έχει την ευθύνη για πλήγματα στην ομάδα".


  Το λόγο πήρε η κ.Μπαλωμένου(δικηγόρος): 
  "Όχι μόνο δεν απαγορεύει ο νόμος σε σωματείο να κατέχει μετοχές, ίσα-ίσα προβλέπεται ρητά. Ο νόμος λέει ότι μπορούν να καταστούν μέτοχοι προβλέπει εμπορικές, εταιρίες, ΕΠΕ, προσωπικές, προβλέπει και πρόσωπα νομικού δικαίου. Τέτοιο είναι το σωματείο. Ούτε στο ποσοστό υπάρχει αίρεση. Επομένως, υπάρχουν μόνο προϋποθέσεις για όσο το μεγαλύτερο το ποσοστό. Στα μέλη δεν διανέμει μετοχές. Το σωματείο δημιουργείται με σκοπό να προσφέρει στην ΠΑΕ μία σταθερή ιδιοκτησιακή δομή. Σκοπός είναι οι μετοχές να ανήκουν το ίδιο σε όλα τα μέλη. Ανεξαρτήτου της προσφοράς τους, τα μέλη θα έχουν μία ψήφο. Αν για κάποιο λόγο το σωματείο οδηγηθεί σε διάλυση, η περιουσία του οδηγείται σε άλλο φορέα. Ενδεχομένως αυτός να είναι ο Ερασιτέχνης".


  Έχετε δέσμευση από μετόχους εάν θα βάλουν χρήματα; Έχετε κάποιο μπάτζετ στο μυαλό σας; 
  "Δεν έχουμε μπάτζετ στο μυαλό μας. Σε πρώτη φάση θέλουμε να μαζέψουμε 15 εκατομμύρια ευρώ. Είναι μικρό το ποσό αλλά κατανοούμε τις δύσκολες συγκυρίες. Εγώ προσωπικά, θα το θεωρήσω δική μου αποτυχία εάν δεν συγκεντρώσουμε 20 εκατομμύρια ευρώ. Στις 2 Ιουλίου θα αρχίσει η διαδικασία. Ο Παναθηναϊκός έχει και έσοδα. Τα αξιοποιούμε ώστε να τα βγάλουμε πέρα. Την επόμενη εβδομάδα ελπίζουμε να πάρουμε νομική υπόσταση. Την επόμενη Κυριακή μέσω εφημερίδων, θα μοιραστούν έντυπα για το πως μπορεί ο κόσμος να βοηθήσει. Μετά θα γίνει και μία διαφημιστική καμπάνια. Ελάχιστη συνδρομή είναι τα 250 ευρώ για να γίνει κανείς μέλος. Βέβαια, ο καθένας βάζει όσα χρήματα θέλει και θα ανεβαίνει στην κλίμακα των μελών. Μετά την πρώτη αρχική εισφορά θα υπάρχει μία ετήσια εισφορά, την οποία βάλαμε στα 180 ευρώ. Θα υπάρχει πρόβλεψη για ανήλικους, ανέργους και για ηλεκτρονικά μέλη με 20 ευρώ".


  Βασικό σημείο τριβής ανάμεσα στους προηγούμενους μετόχους, υπήρξε το γήπεδο και η ΓΗΠΕΛ. Ορισμένοι άνθρωποι, όπως ο Άρης Βωβός, φέρονται έτοιμοι να προβάλλουν αξιώσεις. Στο συμφωνητικό που υπογράψατε με τον Τζίγγερ, προβλέπεται να αναλάβει αυτός τις αξιώσεις; Είναι κάτι που θα το δείτε στην συνέχεια; 
  "Η ΓΗΠΕΛ είναι ένα σύνθετο θέμα. Μπορεί κανείς να το δει σαν δυσεπίλυτο θέμα ή να το παρακάμψει και να προχωρήσει. Μελετώντας το φάκελο, αναγνωρίζουμε τις ανησυχίες του Βγενόπουλου, καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως αν δεν το λύναμε, θα έκλεινε ο Παναθηναϊκός. Θα έπαιρνε το δρόμο της ΑΕΚ. Έχω μιλήσει με τον Βγενόπουλο, που μου εξήγησε τις ανησυχίες του και με τον Βαρδινογιάννη. Εκτίμηση μου είναι πως το πρόβλημα είναι μικρότερο από την έκταση που πήρε. Ο Βαρδινογιάννης θα αναλάβει τη ΓΗΠΕΛ και την αποζημίωση στον ΆΚΤΩΡ. Θα αναλάβω εγώ προσωπικά να το λύσω. Πρέπει να το λύσουμε επί τόπου. Η ΓΗΠΕΛ δεν μπορεί να είναι πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό και να τον οδηγήσει στο να πεθάνει".


  Μα ο κόσμος είναι αρωγός, δεν μπορεί να πληρώσει τη ΓΗΠΕΛ...
  "Σας εξήγησα, αναλαμβάνει ο Τζίγγερ τις ευθύνες και από εκεί και πέρα, εγώ προσωπικά οτιδήποτε άλλο συμβεί. Τι άλλο να κάνω;"


  Θα πρέπει να περάσει ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για να μπορούν να εκλεγούν και να εκλέξουν τα μέλη του σωματείου για το ΔΣ της ΠΑΕ;
  "Όλα τα μέλη είναι ισότιμα στο εκλέγειν και το εκλέγεσθαι. Όλα τα τακτικά μέλη μπορούν να το κάνουν. Αρκεί να είναι ταμειακώς ενήμεροι και να μην έχουν νομικές περιπέτειες. Για το ΔΣ της ΠΑΕ δεν μπορούν να βάλουν άμεσα. Η ΠΑΕ μέσα από τη δική της ΓΣ εκλέγει δικό του ΔΣ. Το σωματείο θα εκλεγεί τη δική του διοίκηση και θα εκλέγει ποια μέλη θα προτείνει για το ΔΣ της ΠΑΕ. Οι πρώτες εκλογές στο σωματείο θα γίνουν τον Σεπτέμβριο. Με το 55% των μετοχών, το σωματείο ορίζει 10 μέλη (υπήρξαν ενστάσεις ότι είναι 13). Ήδη βάζουμε χρήματα στην ΠΑΕ και το ποσοστό μας θα αυξηθεί".


  Ο Καμάρας μίλησε ξανά: 
  "Πρέπει να σας καθησυχάζει ότι η επιλογή θα γίνετε από τα μέλη του σωματείου και θα είναι δεσμευτική για τη διοίκηση της ΠΑΕ. Είναι ένα δικαίωμα που δεν μπορεί να αφαιρεθεί από τα μέλη. Εκείνοι που θα κριθούν άξιοι από το σωματείο, η διοίκηση του σωματείου είναι υποχρεωμένοι να τους υποδείξει για την ΠΑΕ. Κανείς δεν απαγορεύει στο τελευταίο μέλος να αναδειχθεί σε ηγετικό στέλεχος".


  Πιστεύετε ότι θα πετύχετε; 
  "Την επιτυχία θα τη δούμε σε βάθος χρόνου. Υπάρχουν και επίπεδα επιτυχίας. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν άνθρωποι που έβαλαν μεγάλα ποσά χωρίς περαιτέρω δικαιώματα. Δεν περιμένουν τίποτα άλλο. Εάν ένας Παναθηναϊκός σε κάθε 45 προσφέρει, τότε το εγχείρημα θα έχει τεράστια επιτυχία. Εάν προσφέρει ένας στους 100, θα έχει μεγάλη επιτυχία. Μπορείτε να δείτε μόνοι σας τις πιθανότητες".


  Η ΑΜΚ ισχύει; Κάτω από ποιες συνθήκες; 
  "Σε μία ΑΜΚ προσφέρεται και έναντι το ποσό. Δεν έχουμε προσφορές. Όχι ότι έχουμε και δεν τις αρνηθούμε. Από τις 2 Ιουλίου ο απλός φίλαθλος μπορεί να πάρει μέρος μέσω του σωματείου. Σε εξέλιξη είναι η έκδοση ενημερωτικού φυλλαδίου και μετά οποιοσδήποτε μπορεί να βάλει όσα χρήματα θέλει. Ας έρθει κάποιος να δώσει χρήματα στην ΠΑΕ και αυτή θα κάνει 2 και 3 τούμπες".


  Editorial: (greenarea team)

  Δεν υπάρχουν σχόλια

  Post Top Ad

  Post Bottom Ad