Header Ads

 • Breaking Green News

  "ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ"

  Και επίσημα ο εφοπλιστής και εμπνευστής όλης αυτής της προσπάθειας, ο Γιάννης Αλαφούζος, γνωστοποίησε την ιδρυτική διακήρυξη του "Σωματείου" φίλων Παναθηναϊκού...

  Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της ίδρυσης του σωματείου, αναφέρει:

  Αθήνα, 3 Μαίου 2012 Δελτίο Τύπου Θέμα: Ίδρυση Σωματείου Φίλων Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου.

  Η ιδρυτική διακήρυξη:
  "Ανακοινώνουμε την Ίδρυση Σωματείου Φίλων του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου (ΠΑΟ). Σκοπός του σωματείου, είναι η εξασφάλιση της σταθερότητας της ιδιοκτησιακής δομής της ΠΑΕ ΠΑΟ, της οικονομικής βιωσιμότητας και ευμάρειας της ΠΑΕ και η διασφάλιση και διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και της παράδοσης του Παναθηναϊκού.

  Η κατάσταση της ΠΑΕ είναι οριακή. Μέχρι σήμερα καταφέραμε τα ακόλουθα:

  1. Τη συμφωνία αλλά και τη σύμπνοια των μετόχων της ΠΑΕ οι οποίοι θα προχωρήσουν την ερχόμενη Τρίτη σε εκλογή προσωρινής διοίκησης. Εξασφαλίζουμε, επίσης, τους πρώτους αναγκαίους οικονομικούς πόρους.
  2. Με σειρά επαφών προσπαθήσαμε ν’αποτρέψουμε τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού από την Ευρώπη. Εμείς, εξαντλήσαμε κάθε δυνατότητα. Η επίλυση του θέματος είναι πλέον αποκλειστικά, αρμοδιότητα της UEFA και της ΕΠΟ.

  3. Εκπονήσαμε σχέδιο αλλαγής της ιδιοκτησιακής δομής του ΠΑΟ που επιλύει σειρά ζητημάτων. Τα βασικά σημεία του σχεδίου θα τ’ανακοινώσουμε με δελτίο τύπου που ακολουθεί».

  Αναλυτικά η διακύρυξη των αρχών του σωματείου:
  «Το Σωματείο Φίλων του Παναθηναϊκού «......................................» που ιδρύουμε σήμερα, 3 Μαίου 2012 στην Αθήνα, είναι η έκφραση της απλής, άμεσης και ειλικρινούς βούλησης των εκατομμυρίων φίλων του Παναθηναϊκού να αναλάβουν, την τύχη της ομάδας στα χέρια τους εφαρμόζοντας και στη χώρα μας ένα επιτυχημένο μοντέλο. Να επαναφέρουν τον Παναθηναϊκό εκεί που πρέπει: στη κορυφή του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Εμείς, οι φίλοι του Παναθηναϊκού, είμαστε άνθρωποι από διαφορετικά κοινωνικά και επαγγελματικά περιβάλλοντα και διαφορετικές γενιές. Μας συνδέει, όμως, κάτι ισχυρό: η αγάπη γι’ αυτόν τον μοναδικό στην ελληνική ιστορία Σύλλογο γι’ αυτό κι αποφασίζουμε σήμερα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας.
  Ο Παναθηναϊκός μας μαστίζεται από μια πρωτοφανή οικονομική και διοικητική κρίση που όμοια του δεν έχει υπάρξει ξανά στην ένδοξη ιστορία του. Οι αιτίες πολλές, γνωστές και χιλιοειπωμένες, αλλά ήσσονος σημασίας στην παρούσα φάση. Με την οικονομική και αγωνιστική απαξίωση του Παναθηναϊκού πιο κοντά από ποτέ, τους μετόχους διχασμένους και τα προβλήματα να αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, δεν μπορούμε και δεν θα αφήσουμε το Παναθηναϊκό μόνο του.

  Ο Παναθηναϊκός ήταν σε κάθε του βήμα πρωτοπόρος. Η πρώτη ομάδα που ξεπέρασε τα σύνορα, η πρώτη που έφερε ξένους τεχνικούς να διδάξουν ποδόσφαιρο, η πρώτη που έφερε στα ελληνικά γήπεδα χλοοτάπητα, η πρώτη που απέκτησε σύγχρονο προπονητικό κέντρο και ακαδημίες, η πρώτη ελληνική ομάδα ευρωπαϊκού επιπέδου και ευρωπαϊκών φιλοδοξιών, η πρώτη ομάδα που απέκτησε οργανωμένο σύνδεσμο οπαδών, τη «Θύρα 13». Πρωτοπορεί ξανά. Γίνεται η πρώτη ελληνική ομάδα που εισάγει το μοντέλο της ομάδας λαϊκής βάσης, της ομάδας που χρηματοδοτείται από τους ίδιους της τους φιλάθλους, ανάλογα με την οικονομική δύναμη του καθενός, και δίνει στους φιλάθλους της δικαίωμα συμμετοχής, δημοκρατικά και ισότιμα, στην διοίκησή της.

  Στόχος αυτού του Σωματείου είναι η δημιουργία ενός αυτόνομου φορέα διαλόγου, έκφρασης, ενημέρωσης και δράσης όλων των φίλων του Παναθηναϊκού

  Προτεραιότητά μας είναι η εξασφάλιση της σταθερότητας της ιδιοκτησιακής δομής του ΠΑΟ, η οικονομική βιωσιμότητα και ευμάρειας της ΠΑΕ και η διασφάλιση και διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και της παράδοσης του Παναθηναϊκού.

  Πρόθεση μας είναι η ισότιμη συμμετοχή όλων των μελών του Σωματείου στη Διοίκηση του Παναθηναϊκού.

  Όραμα μας είναι να επαναφέρουμε τον Παναθηναϊκό εκεί που του αξίζει: στην κορυφή της Ελλάδας και όχι μόνο.

  Η αναγέννηση του Παναθηναϊκού στηρίζεται στις αρχές που από το 1908 ως σήμερα έκαναν την ομάδα αυτή ξεχωριστή γι’ αυτό και δίνουμε στο σωματείο το όνομα του ιδρυτή του, Γιώργου Καλαφάτη.

  Το σωματείο μας, λοιπόν, εδράζεται στις ακόλουθες αρχές:
  - Ο Παναθηναϊκός είναι ο πρεσβευτής του «ευ αγωνίζεσθαι». Το ποδόσφαιρο, ο αθλητισμός είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα παιχνίδι. Είναι ένας ισχυρός κοινωνικός δεσμός. Η ομάδα είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα κυριακάτικο ραντεβού. Είναι μια συλλογική ταυτότητα. Κι αυτό που προσφέρει στους οπαδούς της είναι κάτι πολύ σημαντικότερο από την χαρά της νίκης. Δίνει την χαρά να ανήκεις σε μια κοινότητα ανθρώπων που μοιράζονται ένα κοινό πρότυπο ζωής. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού μοιράζονται την αγάπη για μια ομάδα που θέλει να κερδίζει ή να χάνει μέσα στο γήπεδο, με την αξία της και μόνον. Μια ομάδα που αντιστέκεται στην δίδυμη κατάρα της διαφθοράς και της βίας, που μαστίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Παναθηναϊκός δίνει με συνέπεια την μάχη για την κάθαρση των αθλητικών θεσμών, την οικονομική και θεσμική εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου, και την αποβολή της βίας από το γήπεδο. Η συμμετοχή σε πράξεις βίας είναι ασυμβίβαστη με την ιδιότητα του μέλους του Παναθηναϊκού.


  - Ο Παναθηναϊκός είναι πρωταθλητής. Από την ίδρυσή του ως τώρα, ο σύλλογος είναι ένας φάρος για τον ελληνικό αθλητισμό, φυτώριο μεγάλων ταλέντων, βασικός τροφοδότης των εθνικών ομάδων, πρωταγωνιστής. Οι πιο ένδοξες σελίδες της ιστορίας του γράφτηκαν από γενιές σπουδαίων Ελλήνων ποδοσφαιριστών, που είχαν την φιλοδοξία της διεθνούς διάκρισης. Ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα που στηρίζεται στο ελληνικό αθλητικό ταλέντο.


  - Ο Παναθηναϊκός έχει ευρωπαϊκή ταυτότητα. Η φιλοδοξία της διάκρισης στο υψηλότερο ευρωπαϊκό επίπεδο είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητάς της ομάδας. Ο Παναθηναϊκός θα διεκδικεί πάντα, και με συνέπεια, τις διεθνείς δάφνες.

  Πλάι σε αυτές τις απαράγραπτες αρχές, προσθέτουμε μία ακόμη:
  Ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα των φίλων του, των ανθρώπων που έχουν τα χρώματά του και την ιστορία του στην καρδιά τους. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού συγκροτούμε σωματείο με στόχο να συμμετέχουν δεκάδες χιλιάδες φιλάθλων στην χρηματοδότηση και την διοίκηση της ομάδας.

  Οι φίλοι του Παναθηναϊκού συμμετέχουν με την συνδρομή τους στην χρηματοδότηση ενός εύρωστου, ισχυρού συλλόγου, αντάξιου της ιστορίας του και των υψηλών φιλοδοξιών των οπαδών του. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού αποκτούν δικαίωμα συμμετοχής στην διοίκησή του, αναδεικνύοντας τους εκπροσώπους τους, με ίσο δικαίωμα ψήφου, ανεξάρτητα από το ύψος της οικονομικής συμμετοχής ενός εκάστου. Στόχος είναι η οικονομική διαχείριση να υπακούει σε κανόνες χρηστής εταιρικής διακυβέρνησης, με έλεγχο και διαφάνεια. Στόχος είναι η διοίκηση να αναδεικνύεται δημοκρατικά, να ασκείται με επαγγελματισμό και να λογοδοτεί στους φίλους της ομάδας. Στόχος είναι οι αγωνιστικοί στόχοι της ομάδας να ανέβουν επίπεδο.

  Πίσω από το Σωματείο δεν κρύβεται τίποτα άλλο πέρα από το προφανές: Η αγάπη του κόσμου του Παναθηναϊκού για την μεγαλύτερη και πιο ιστορική Ομάδα της Ελλάδας

  Το εγχείρημα είναι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα αλλά όχι για τα παγκόσμια. Εκατοντάδες ευρωπαϊκοί σύλλογοι ανήκουν εκεί που πρέπει: στους φιλάθλους τους και στον κόσμο τους, μακριά από προσωπικές επιδιώξεις, συμφέροντα και οφέλη. Πίσω από μας δεν κρύβεται «κάποιος» αλλά ΟΛΟΙ, την διακυβέρνηση του Παναθηναϊκού δεν πρέπει να την έχουν κάποιοι αλλά ΟΛΟΙ, το μέλλον του Παναθηναϊκού δεν πρέπει να είναι απόφαση μερικών αλλά ΟΛΩΝ μας.

  Καλούμε λοιπόν όλους τους φίλους του Παναθηναϊκού να συμμετάσχουν σε μία κοινή, ανιδιοτελή προσπάθεια για τη διατήρηση της ιδέας και της ιστορίας του Παναθηναϊκού. Ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος και σε αυτή τη δύσκολη στιγμή δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις ούτε από μηχανής Θεοί.

  Ήρθε επιτέλους η ώρα που όλοι εμείς που αγαπάμε τον Παναθηναϊκού θα σταθούμε δίπλα στην ομάδα της καρδιάς μας".


  Editorial: (greenarea team)

  Δεν υπάρχουν σχόλια

  Post Top Ad

  Post Bottom Ad