Header Ads

 • Breaking Green News

  "ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ"

  Τις τελευταίες μέρες Δήμος Αθηναίων και ΥΠΕΚΑ, έχουν αρχίσει ένα ύπουλο παιχνίδι κατά του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, αμφισβητώντας την κυριότητα του γηπέδου της Λεωφόρου...

  Και όλα αυτά γιατί, αν δεν γίνει η διπλή ανάπλαση Λεωφόρου με Βοτανικό, ο Δήμος Αθηναίων θα πληρώσει μια μεγάλη ασφαλιστική ρήτρα στον Παναθηναϊκό και αυτό δεν το θέλει ο Δήμος με τίποτα, με αποτέλεσμα να προχωράει σε ύπουλα παιχνίδια σε βάρους του Ερασιτέχνη.

  Δεν χωράει καμία αμφιβολία ότι η Λεωφόρος ανήκει με νόμους του κράτους και προεδρικά διατάγματα εδώ και πολλά χρόνια στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό! Γι' αυτό το λόγο το συμβούλιο της "Μάνας του Λόχου" θα κάνει διάφορες ενέργειες τις επόμενες μέρες για να κόψει το βήχα μερικών που τόλμησαν να αμφισβητήσουν την κυριότητα της Λεωφόρου, μια από αυτές τις ενέργειες είναι και η παρακάτω ανακοίνωση:

  "1. Η Παναθηναϊκή Οικογένεια με ιδιαίτερη χαρά είχε υποδεχθεί το καλοκαίρι του 2005 την είδηση της δημιουργίας σύγχρονου γηπέδου ποδοσφαίρου 40.000 θέσεων, κλειστής σάλλας αθλοπαιδιών 6.000 – 8.000 θέσεων (σε δεύτερη φάση), πισίνας Ολυμπιακών διαστάσεων και αθλητικών εγκαταστάσεων για την κάλυψη των αναγκών όλων των τμημάτων του Παναθηναϊκού Α.Ο. στην περιοχή του Βοτανικού (Ελαιώνα), στα πλαίσια ενός μεγάλου σχεδίου, που ονομάστηκε «Διπλή Ανάπλαση» και αφορούσε στη μεταφορά όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων του Παναθηναϊκού από το Γήπεδο της Λεωφ. Αλεξάνδρας στην περιοχή του Βοτανικού. Για την υλοποίηση του έργου αυτού υπεγράφη στις 30-08-2005 το σχετικό μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στον Δήμο Αθηναίων και στον Παναθηναϊκό Α.Ο., ενώ φορέας του σχετικού έργου ορίσθηκε η Εταιρεία Ειδικού Σκοπού (Ε.Ε.Σ.), η οποία συνεστήθη με μοναδικούς εταίρους τον Δήμο Αθηναίων και την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και η οποία ανέλαβε την κατασκευή του γηπέδου και όλων των υπόλοιπων αθλητικών εγκαταστάσεων.

  2. Σε εκτέλεση του παραπάνω σχεδίου εκδόθηκε ο Ν. 3481/2006, που όριζε τα της υλοποίησης της Διπλής Ανάπλασης και στη συνέχεια, στις 15-06-2007 υπεγράφη και η οριστική σύμβαση μεταξύ της Ε.Ε.Σ., του Παναθηναϊκού Α.Ο. και του Δήμου Αθηναίων, η οποία καθόριζε τους όρους υλοποίησης του παραπάνω έργου. Η σύμβαση αυτή είναι και η μοναδική, που έχει υπογραφεί ανάμεσα στα μέρη και ρητά ορίζει, μεταξύ άλλων ότι οι εγκαταστάσεις της α΄ φάσης θα παραχωρηθούν στον Παναθηναϊκό Α.Ο. πλήρως αποπερατωμένες, συμπεριλαμβανομένων και των έργων υποδομής, κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους 2008.

  3. Όπως είναι γνωστό, κανένα έργο δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα χωρίς την παραμικρή ευθύνη του Παναθηναϊκού Α.Ο., καμία από τις υποχρεώσεις, που έχει αναλάβει ο Δήμος Αθηναίων δεν έχει εκπληρωθεί, το κλειστό γήπεδο αθλοπαιδιών έχει ως δια μαγείας εξαφανισθεί από τον χάρτη, η Ε.Ε.Σ. – φορέας του όλου έργου – είναι άγνωστο, αν εξακολουθεί να υφίσταται, αφού η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος έχει, κατά πληροφορίες, αποχωρήσει και τελικά ο ως άνω Ν. 3481/2006 έχει καταργηθεί, εκτός από τη διάταξη εκείνη, που χαρακτηρίζει το γήπεδο του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας ως κοινόχρηστο χώρο πρασίνου!!! Συγχρόνως εμφανίζονται εμπορικά κέντρα, που δεν είχαν προβλεφθεί αρχικώς, αλλά δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα καμία ελπίδα ανέγερσης ποδοσφαιρικού γηπέδου

  4. Μετά την κατάργηση του Ν. 3481/2006 εκφράσαμε κατ΄ επανάληψη τις ανησυχίες μας για τα ανωτέρω τόσο στον Δήμο Αθηναίων όσο και στο ΥΠΕΚΑ, στο οποίο υποβάλαμε συγκεκριμένες προτάσεις, προκειμένου να περιληφθούν στη νέα νομοθετική ρύθμιση. Οι βασικές μας θέσεις αγνοήθηκαν και εκδόθηκε ο Ν.3983/2011, όπου μεταξύ άλλων, αποσυνδέεται η κατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου στον Ελαιώνα από το έργο της Διπλής Ανάπλασης. Ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με κατασκευαστική εταιρία μας καλεί να προχωρήσουμε στην υπογραφή νέας σύμβασης, στην οποία θα καθορίζονται οι όροι κατασκευής των λοιπών (πλην γηπέδου ποδοσφαίρου!!!) αθλητικών εγκαταστάσεων του Παναθηναϊκού (δηλ. κλειστό γήπεδο αθλοπαιδιών 1.688 θέσεων, ανοικτή πισίνα και αίθουσες για τα λοιπά αθλήματα) με υποχρέωσή μας την άμεση εκκένωση, προκειμένου να κατεδαφιστεί, του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Μας ζητούν δηλαδή, να παραχωρήσουμε και να αποχωρήσουμε από το γήπεδο της Λεωφ. Αλεξάνδρας και σαν αντάλλαγμα να λάβουμε στον Βοτανικό μόνο τις παραπάνω αθλητικές εγκαταστάσεις, χωρίς να κατασκευαστεί γήπεδο ποδοσφαίρου. Μας ζητούν με άλλα λόγια να συνεργήσουμε στο μεγαλύτερο έγκλημα, που θα έχει συντελεσθεί εις βάρος του Παναθηναϊκού Α.Ο. και της ιστορίας του.

  5. Συγχρόνως το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) με πρόσφατο έγγραφό του προς τον Παναθηναϊκό Α.Ο., σε περίοδο που ο Παναθηναϊκός Α.Ο στερείτο εκλεγμένης διοικήσεως, αναφέρει ανερυθρίαστα ότι μοναδικοί ιδιοκτήτες και φορείς υλοποίησης του Προγράμματος της Διπλής Ανάπλασης είναι ο Δήμος Αθηναίων και η εταιρεία «Διεθνής Τεχνική – Μπάμπης Βωβός Α.Ε.» και όχι ο Παναθηναϊκός Α.Ο!!!

  Η νεοεκλεγείσα διοίκηση του Παναθηναϊκού Α.Ο. αμέσως μετά την εκλογή της, επελήφθη του θέματος και απάντησε τόσο στο ΥΠΕΚΑ, όσο και στον Δήμο Αθηναίων, αλλά και στον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας, ότι ο Παναθηναϊκός Α.Ο., όπως περίτρανα αποδεικνύεται από μεγάλο αριθμό εγγράφων και πράξεων, είναι ο αδιαφιλονίκητος κύριος, νομέας και κάτοχος του γηπέδου της Λεωφ. Αλεξάνδρας και ότι ως κύριος ακινήτου, που μετέχει στο πρόγραμμα της Διπλής Ανάπλασης και ως βασικός φορέας δικαιωμάτων, πρέπει να καταστεί συνομιλητής και να συμπράξει υποχρεωτικά στην εκπόνηση του εν λόγω προγράμματος, όπως ρητά ορίζει ο Νόμος. Ωστόσο ο Δήμαρχος Αθηναίων με την από 20/04/2012 επιστολή του προς τον Σύλλογό μας εμφανίζεται για πρώτη φορά να θέτει θέμα ιδιοκτησίας του γηπέδου της Λεωφ. Αλεξάνδρας αγνοώντας γνωστά έγγραφα, πράξεις και συμβάσεις έχοντας προφανώς εσφαλμένη ενημέρωση.

  6. Κατόπιν τούτου βρισκόμαστε, πραγματικά, στη δυσάρεστη θέση να ενημερώσουμε δημόσια την παναθηναϊκή οικογένεια και κατά συνέπεια, την παναθηναϊκή κοινή γνώμη για την αβάσιμη και πρωτοφανή αναφορά του κ. Δημάρχου, καθώς και για την τουλάχιστον αντιδεοντολογική στάση της πολιτείας.

  Το γήπεδο του Παναθηναϊκού Α.Ο. δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης, ούτε εμπορικής συναλλαγής, ενώ η Διπλή Ανάπλαση αποφασίστηκε προέχοντος προκειμένου να αποκτήσει ο Παναθηναϊκός Α.Ο. σύγχρονες εγκαταστάσεις και η πόλη των Αθηνών χώρο πρασίνου στο κέντρο της.

  Καλούμε όλη την Παναθηναϊκή Οικογένεια να συσπειρωθεί γύρω από τον Παναθηναϊκό Α.Ο. και δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να προσβάλει το κύρος και την Ιστορία του Συλλόγου.

  Τέλος καλούμε την πολιτική ηγεσία να αναλάβει τις ευθύνες της και να τοποθετηθεί με σαφήνεια στο μέγα αυτό θέμα της μεταφοράς του γηπέδου του Παναθηναϊκού Α.Ο".


  Editorial: (greenarea team)

  Δεν υπάρχουν σχόλια

  Post Top Ad

  Post Bottom Ad