Header Ads

 • Breaking Green News

  ΠΕΛΕΜΗΣ: "ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ Ο ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΓΩ"

  Κατά την είσοδο του στο ΟΑΚΑ για τον αγώνα με την Ξάνθη, ο μέτοχος του Παναθηναϊκού μίλησε για τα διοικητικά προβλήματα...

  Αναλυτικά είπε:

  "Μακάρι να υπάρξει κάποια εξέλιξη με τους ξένους επενδυτές ή γενικά να γίνει κάποιο θαύμα αλλά τα βλέπω δύσκολα τα πράγματα. Πρέπει όλοι να σκεφτόμαστε τι θα πρέπει να κάνουμε αν φτάσει ο Παναθηναϊκός στο παραπέντε όπως έχει φτάσει και η χώρα προκειμένου να βρεθεί μια βιώσιμη λύση. Ο Ανδρέας Βγενόπουλος δεν μπορεί από μόνος του να βάλει τα χρήματα που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή".

  Πόσα χρήματα θα χρειαστεί ο Παναθηναϊκός για να είναι εντάξει;
  "Με δυο εκατομμύρια δεν σώζεται ο Παναθηναϊκός. Όλοι περνάμε δύσκολες οικονομικές περιστάσεις. Δεν είναι εύκολα τα πράγματα. Αν ήμασταν στο 2008 θα ήμουν πιο γενναιόδωρος στο να βοηθήσω και να λυθεί το προσωρινό πρόβλημα του ελέγχου της ΟΥΕΦΑ".


  Μιλάμε για λύση δάνειου δηλαδή;
  "Εγώ είπα το εξής. Εφόσον δεν βρεθεί κάποιος ο οποίος να βάλει χρήματα και να αυξήσει τις μετοχές του ή ξένος ή Έλληνας και αφού αυτό έχει γίνει τρεις φορές και έχει αποτύχει μπορούμε να βοηθήσουμε, καθώς αυτή τη στιγμή δεν έχει να κάνει με ποιον τρόπο θα βοηθήσουμε. Αλλά το βασικό είναι να βοηθήσουμε να μην χαλάσει και αυτό που έχουμε κατακτήσει μέχρι τώρα. Η αλήθεια είναι ότι μόνος μου δεν μπορώ να το κάνω. Αλλά ότι μπορώ να συνεισφέρω σε αυτό θα το κάνω".


  Θα είστε εσείς ο εγγυητής του δανείου; 
  "Κοιτάζω να δω. Είναι δύσκολα. Και οι δανεισμοί είναι πάρα πολύ δύσκολοι αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Θα δούμε είμαι πάρα πολύ ανήσυχος και απλά σκέφτομαι κάθε μέρα πως θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα αν βρεθούμε την παραμονή και δεν υπάρχει καμία λύση".


  Είστε αισιόδοξος για το μέλλον;
  "Δεν είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος να σας πω την αλήθεια. Δηλαδή ως προς τους ξένους επενδυτές για να μην μιλάμε για τεράστια ποσοστά είμαι κατά 51% απαισιόδοξος. Για να βοηθήσει ο κ. Βγενόπουλος. Πιστεύω ότι σίγουρα θα βοηθήσει όπως και εγώ είμαι διατεθειμένος να βοηθήσω άσχετα με το ποσοστό μου. Να βάλω δηλαδή περισσότερα χρήματα αλλά πάλι δεν φτάνουν. Τα γνωρίζεται τα νούμερα λίγο πολύ".


  Προχωράμε σε λύση Βγενόπουλο με τον Αδαμάντιο Πολέμη εγγυητή;
  "Όχι δεν έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο. Αυτή είναι μια πρωτοβουλία δικιά μου, το θέμα του δανείου το εξετάζω σε περίπτωση που δεν βρεθεί κάτι άλλο. Και το διερευνώ για να δω κατά πόσο γίνεται. Απευθυνόμενος στις τράπεζες είναι περισσότερο κλειστές οι πόρτες παρά ανοιχτές".


  Οι παίκτες πρέπει να κάνουν υπομονή για τα χρήματα τους έως το τέλος της σεζόν; 
  "Οπωσδήποτε πρέπει να κάνουν υπομονή μέχρι να βρεθεί λύση. Από τη μία πλευρά το πρόβλημα που έχουμε με την ΟΥΕΦΑ για τις 23 Φεβρουαρίου αν και εκεί θεωρώ ότι δεν θα έχουμε πρόβλήμα αλλά για τις 31 Μαρτίου είναι για μένα θετικό. Με την έννοια ότι υπάρχει ένα dead line πως ότι πρέπει να γίνει, πρέπει να γίνει. Γιατί εγώ φωνάζω από πέρσι.Από τον Μάιο της περασμένης σεζόν ότι έπρεπε να μπουν τα χρήματα γιατί δεν γίνονται αλλιώς τα πράγματα. Κάναμε ότι οικονομία μπορούσαμε να κάνουμε το καλοκαίρι. Μας βγήκαν καλά οι μεταγραφές με πολύ λιγότερα χρήματα. Ότι και να γίνει εκτός και αν έρθουν οι λεγόμενοι άραβες και βάλουν πολλά χρήματα θα πρέπει να μειωθεί το μπάτζετ.

  Αλλά το θέμα δεν είναι τι θα κάνουμε του χρόνου που θα πρέπει να μειωθεί στο μισό το μπάτζετ αλλά πως θα μηδενίσουμε το έλλειμμα το οποίο έχουμε. Είτε με την μορφή ΑΜΚ είτε με ένα δάνειο το οποίο να μπορέσουμε με μια σωστή οικονομική πολιτική στα επόμενα ένα, δυο, πέντε χρόνια να το μηδενίσουμε αυτά τα ελλείμματα που έχουμε".


  Το ποσό που χρειάζεται είναι τελικά 15 εκ. ευρώ; 
  "Προσπαθούμε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Τα χρήματα που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός είναι πολύ περισσότερα. Για να έχετε ακούσει αυτό το μαγικό 15 σημαίνει ότι η διοίκηση πιστεύει ότι με αυτά μπορεί να τα φέρει εις πέρας και όχι να ξεπληρωθούν όλες οι οφειλές".


  Θα βρεθεί λύση στο τέλος;
  "Εγώ λέω ότι δεν εξαρτάται από μένα ή από οποιονδήποτε άλλο. Χαίρομαι που υπάρχει αυτός ο περιορισμός από την ΟΥΕΦΑ. Διότι ότι είναι να γίνει, να γίνει. Για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Πρέπει να εμφανισθούν όλοι και να βοηθήσουν άσχετα με το ποσοστό μας. Για αυτό λέω ότι αν δεν μας αρέσει η ΑΜΚ όπως και εγώ δεν θέλω να πάρω τον Παναθηναϊκό αυτή τη στιγμή, γιατί αν έβαζα 15-30 εκ. τον έπαιρνα και όλα θα ήταν μια χαρά αλλά πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι τα χρήματα πλέον δεν βγαίνουν τόσο απλά".


  Editorial: (greenarea team)

  Δεν υπάρχουν σχόλια

  Post Top Ad

  Post Bottom Ad