Header Ads

 • Breaking Green News

  ΣΤΙΣ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΟΔΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΓΚΑ!

  Συνεχίζει ο Μερίδας τις ψευτομαγκιές...αλλά έχει τελειώσει και το ξέρει! Στο Δ.Σ της Super League αποφασίστηκε ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής να παραιτηθεί μέχρι της 11 Ιουλίου...(+προσωπική αναφορά Μαρινάκη)

  Ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατά την έξοδο του από τα γραφεία της λίγκας είπε:

  " Για λόγους ηθικής τάξης ρώτησα αν θέλει κανείς να παραιτηθώ όπως ανέφεραν οι ανακοινώσεις. Κανείς δεν είπε τίποτα". 

  Εν συνεχεία ο πρόεδρος της Λίγκας υποστήριξε πως το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει κανονικά στις 27-28 Αυγούστου και αποκάλυψε πως:

  "Συμφωνήσαμε ομόφωνα στις 11 Ιουλίου στο επόμενο ΔΣ, να συζητήσουμε εκ νέου για την επικύρωση της βαθμολογίας". 

  Ολοκληρώνοντας ο Βαγγέλης Μαρινάκης αναφέρθηκε και στο ανοιχτό θέμα που υπάρχει με την τρίτη ομάδα που θα ανέβει από την Football League:

  "Θα δούμε ποια ομάδα θα ανέβει στην Superleague. Είπα στον εκπρόσωπο του ΟΦΗ, ότι ο φάκελος του ΟΦΗ πρέπει να επανεξεταστεί. Αλλά αυτή δεν είναι δική μου αρμοδιότητα".
  -----------------

  Ψευτόμαγκας είσαι ρε Βαγγέλη...σαφώς και σου είπαν να παραιτηθείς, απλά ήθελες να περάσεις την εικόνα ότι δεν έγινε τίποτα...πολλά σου είπαν στο Δ.Σ, δεν γίνετε να μην σου είπαν τίποτα σε 4 ώρες συνεδρίαση...Σε 10 μέρες παίρνεις πόδι από τη λίγκα...!!!  


  Μετά το τέλος του Δ.Σ κατά την έξοδο του ο Δημήτρης Γόντικας είπε: " Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός δικαιώθηκε και στις δυο "θέσεις" της...δεν θα επικυρωθεί η βαθμολογία αν δεν ξεκαθαρίσει το τοπίο των τελευταίων ημερών και ο πρόεδρος της λίγκας θα παραιτηθεί, επίσης δεν ξέρουμε αν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα...".
  ---------------------------------------


  Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ  ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΙΓΚΑΣ:

  -Επιτρέψτε μου να κάνω και μια πιο προσωπική αναφορά.

  Τις τελευταίες μέρες δημιουργείται η εντύπωση ότι η διαδρομή μου ξεκίνησε μόλις πριν από ένα χρόνο όταν ανέλαβα τον Ολυμπιακό. Ο κάθε άνθρωπος έχει μια διαδρομή και η δική μου, είναι και γνωστή και διαφανής.

  Επί σειρά ετών δραστηριοποιούμαι στον χώρο της ναυτιλίας και σε δύσκολους καιρούς που όλοι επέλεξαν τον δρόμο της φυγής από την Ελλάδα, εγώ επέλεξα αντίστροφη πορεία. Έφερα χρήματα στην χώρα μας. Επένδυσα στην ομάδα που αγαπώ και κατ’ επέκταση στον Ελληνικό αθλητισμό. Αυτή είναι αλήθεια, που όσο κι’ αν προσπαθήσει κανείς δεν αλλάζει.

  Εγώ, λοιπόν δεν ήρθα στον Ολυμπιακό και στον αθλητισμό για να πάρω, αλλά για να προσφέρω. Έχω δώσει ήδη δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

  Όλοι ξέρουν ότι το 2008, το 2009 δεν είχα καμία σχέση, απολύτως, με το ποδόσφαιρο. Όλοι ξέρουν ότι από τους 85 που είναι σήμερα στην συγκεκριμένη υπόθεση με τους μόνους που έχω μιλήσει, και τους μόνους που ξέρω είναι οι Πρόεδροι των Π.Α.Ε. που είναι σε αυτό το τραπέζι και στο τραπέζι της ΕΠΟ.

  Όλοι ξέρουν την οικονομική μου επιφάνεια και τις οικονομικές μου δυνατότητες. Έχω προσωπικά και επιχειρηματικά ελεγχθεί από τις αυστηρότερες αρχές του πλανήτη για να μου επιτραπεί να εισαχθούν οι εταιρίες μου στα χρηματιστήρια των ΗΠΑ.

  Όλοι ξέρουν ότι έχω τεράστιο ενδιαφέρον και πάθος με τον Ολυμπιακό, όλοι ξέρουν ότι αυτή και μόνο αυτή η προσωπική μου αγάπη στον Ολυμπιακό είναι που με έκανε να επενδύσω χρήματα, χρόνο και προσπάθειες για τον Ολυμπιακό. Εγώ λοιπόν είμαι ο πρώτος που ήθελε, θέλει και θα συνεχίσει να θέλει και να πολεμάει, για ένα ισόνομο, δίκαιο και σωστό πρωτάθλημα. Επένδυσα και επενδύω εκατομμύρια σε ποδοσφαιριστές, σε προπονητή, σε υποδομές, σε οργάνωση για να μην χρειάζεται ο Ολυμπιακός καμία εύνοια καμία χάρη από κανέναν είτε είναι διαιτητής είτε θεσμικός παράγοντας. Αλλά δεν ήθελα και δεν θέλω και δεν πρόκειται ποτέ να θέλω, να αδικείται ο Ολυμπιακός.

  Κάποιος που επενδύει δεν καταστρέφει αυτό στο οποίο επενδύει και όταν επενδύω στον Ολυμπιακό, επενδύω στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Για αυτό με πειράζει η υποκρισία. Με πειράζει που κάποιοι κάνουν τις παρθένες.

  Μου αρέσει να λέω αλήθειες. Μου αρέσει να κοιτάω στα μάτια και να λέω και να μου λένε αλήθειες. Δεν είχα κανένα συμφέρον, δεν είχα καμία ανάγκη, δεν είχα κανένα λόγο να κάνω και δεν έκανα τίποτα από όσα φέρομαι να κατηγορούμαι.

  Δίνω τη συγκατάθεσή μου για το άνοιγμα των κλήσεων του κινητού μου, του σταθερού των γραφείων μου και του σπιτιού μου από τον Ιούνιο του 2010 μέχρι και σήμερα. Προτείνω να κάνουν το ίδιο όλοι όσοι διετέλεσαν ή διατελούν πρόεδροι στην ίδια περίοδο και προτείνω να πάρουμε ομόφωνη απόφαση.

  Τώρα για το θέμα της παραμονής μου στην Προεδρία του Συνεταιρισμού που φαίνεται ότι βασανίζει κάποιους. Δεν έκανα προσπάθεια να εκλεγώ, δεν ζήτησα να εκλεγώ Πρόεδρος, οι περισσότερες Π.Α.Ε. μου ζήτησαν να γίνω Πρόεδρος αφού δεν έβγαινε πρόεδρος μετά από 3-4 συνεδριάσεις, πέρσι το καλοκαίρι και ήταν ακέφαλη η Λίγκα για δύο μήνες. Ήδη από τον περασμένο Απρίλιο είχα δηλώσει, σε εσάς όλους, ότι ένας χρόνος είναι αρκετός.

  Έχω δηλώσει ακόμα, από την αρχή, ότι δεν μπορώ να αγνοήσω την εμπιστοσύνη που μου έδειξε η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων και να αποχωρήσω νωρίτερα από το τέλος της αγωνιστικής περιόδου και πριν εξασφαλίσω μια ομαλή συνέχεια.

  Δεν μπορεί να ξαναμπούμε στην ίδια περιπέτεια που μπήκαμε πέρσι το καλοκαίρι. Ειδικά κάτω από τις παρούσες συγκυρίες. Το έχω πει και προηγουμένως χρειαζόμαστε κάποιες ριζικές αλλαγές. Αυτό φάνηκε και από τα προβλήματα που αντιμετώπισε η Ε.Π.Ο. με την αδειοδότηση και από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα. Το πλαίσιο λειτουργίας του επαγγελματικού ποδοσφαίρου πρέπει να αλλάξει και θα εξηγήσω παρακάτω κάποιες σκέψεις για την αγωνιστική περίοδο 2012-2013.

  Για να ξεκαθαρίσω λοιπόν δεν προτίθεμαι να είμαι Πρόεδρος την επόμενη αγωνιστική περίοδο, όχι επειδή κάποιοι επιμένουν να μην είμαι αλλά γιατί ούτε χρόνο έχω ούτε διάθεση να είμαι Πρόεδρος εσαεί. Αλλά αυτό που ανέλαβα να φέρω σε πέρας να εξασφαλίσω την ομαλή συνέχεια, θα το τελειώσω.


  Θέλω να καταθέσω τις εξής σκέψεις:

  Οι συνεχείς αντιπαραθέσεις και το χάσμα ανάμεσα στις ομάδες της Super League, αλλά και το μεγάλο κόστος λειτουργίας της Λίγκας δείχνουν ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα μεγάλο πρόβλημα. Η κατάσταση στη χώρα, το βλέπουμε όλοι, είναι τραγική. Περισσότερο από τραγική είναι η οικονομία και η Λίγκα έχει έξοδα 4 εκατομμύρια ευρώ.


  Το ερώτημά μου, η σκέψη μου, είναι η εξής: Γιατί να μη διοργανώσει η ΕΠΟ το πρωτάθλημα της μεθεπόμενης περιόδου, ήτοι το 2012-2013; Αυτό βέβαια προϋποθέτει μελέτη και ανάλυση σε βάθος.

  Ο Συνεταιρισμός θα μπορούσε να παραμείνει μόνο για τη διαχείριση των τηλεοπτικών και χορηγικών δικαιωμάτων των Π.Α.Ε. και για την εκπροσώπηση των Π.Α.Ε. στην Ε.Π.Ο. Η Τακτική Γενική Συνέλευση που θα συμμετέχουμε όλοι, θα γίνεται 4 φορές το χρόνο για να ενημερώνεται και να εγκρίνει τα πεπραγμένα. Το Δ.Σ. θα εκλέγεται από τις 16 ομάδες και θα είναι 5μελές χωρίς τα μέλη του να είναι απαραίτητα Πρόεδροι ή Αντιπρόεδροι ομάδων και η θητεία θα είναι τριετής. Ο πρόεδρος και ο Αναπληρωτής του ή ο γενικός διευθυντής θα έχουν την ευθύνη της λειτουργίας του και θα εκπροσωπούν τον Συνεταιρισμό στην Ε.Π.Ο. Όλες οι άλλες δραστηριότητες (πρόγραμμα, παρατηρητές, πειθαρχικό, συμβόλαια, γραφείο τύπου, διεθνείς σχέσεις) θα μπορούσαν να πάνε στην Ε.Π.Ο. και να λειτουργούν σαν μία υπηρεσία. Τα χρήματα που θα πληρώνουμε στην Ε.Π.Ο. θα είναι πολύ λιγότερα. Η Ε.Π.Ο. έχει την υποστήριξη της UEFA, η Ε.Π.Ο. διαχειρίζεται τους διαιτητές ας έχει και τη διοργάνωση.

  Να το μελετήσουμε και βλέπουμε.


  Editorial:(greenarea team)

  Δεν υπάρχουν σχόλια

  Post Top Ad

  Post Bottom Ad