Header Ads

 • Breaking Green News

  "ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ ΟΜΑΔΑΣ..."

  O ποδοσφαιρικός εισαγγελέας κ.Ανδρέας Φάκος μεσημέρι σε συνέντευξη του σε  ραδιοφωνικό σταθμό αναφέρθηκε στο θέμα με τις περιβόητες κασέτες και τόνισε ότι από μόνες τους δεν στέκουν ως αποδεικτικό στοιχείο. Πρόσθεσε, όμως, ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει με την έγγραφη απομαγνητοφώνηση(έχει γίνει ήδη), ενώ τόνισε ότι μόλις πάρει ο ίδιος στα χέρια του τα απαραίτητα έγγραφα, θα κινήσει άμεσα διαδικασίες για να ασκηθούν διώξεις...


  -Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο κ. Ανδρέας Φάκος:

  "Μέχρι τώρα δεν μου ήρθε καμία καταγγελία και δεν μπορώ να κινηθώ. Έμαθα ότι κατέθεσε ο κ. Κουγιας, αλλά δεν πήγε στην ΓΓΑ, αλλά στην εισαγγελία Πρωτοδικών. Ζήτησα την καταγγελία, όμως διενεργείται προκαταρτική έρευνα με την μορφή του κατεπειγόντως. Δεν μπορώ να πάρω άμεσα τα έγγραφα. Αυτό όμως θα γίνει πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα, όπως με ενημέρωσαν και θα μπορώ να κινήσω τις διαδικασίες".


  Για το αν οι κασέτες , μπορούν να αποτελέσουν αποδεικτικό στοιχείο τόνισε:
  "Βάση του δικονομικού κώδικα αυτό δεν μπορεί να ισχύσει. Μόνο σε ιδιαίτερες περιπτώσεις, όπου επισύρεται αδίκημα με ισόβια κάθειρξη (όπως για παράδειγμα φόνος) μπορεί να αποτελέσει στοιχείο. Μπορούμε, όμως, να μην λάβουμε υπόψιν μας τις κασέτες, αλλά τα στοιχεία που προκύπτουν από τον περίγυρο των κασετών".

  Σε ερώτηση  αν η έγγραφη απομαγνητοφώνηση, που κατέθεσε ο κ. Κουγιας μπορέσει να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση είπε :
  "Αν όντως έχει κατατεθεί και εγγράφως η απομαγνητοφώνηση των κασετών, είναι ένα έγγραφο που αποτυπώνει τι λέγεται στην συνομιλία και έτσι ο δικαστής μπορεί να αξιοποιήσει κάποια στοιχεία. Δεν έχω όμως αυτό το στοιχείο. Από την στιγμή που κατατίθεται σε μια διωκτική αρχή είναι μια εικόνα".


  Συνέχισε ο κ.Ανδρέας Φάκος λέγοντας :

  "Αν δεν έχουμε στοιχεία αποδεικτικά δεν στέλνουμε τις υποθέσεις για περαιτέρω έλεγχο και δεν ασκούμε δίωξη. Με το άρθρο 31 του πειθαρχικού κώδικα δεν μπορώ να κάνω ανάκριση ούτε καν ΕΔΕ. Ζητάω στοιχεία από τις αρμόδιες αρχές για να με βοηθήσουν. Αν έρθει λοιπόν ο κ. Κούγιας και μου φέρει στοιχεία θα είναι η αρχή. Θα είναι η καταγγελία και στην συνέχεια θα πρέπει να στοιχειοθετηθεί. Δεν μπορώ να καλέσω κανένα για ανάκριση με τα υπάρχοντα δεδομένα".

  Θέλοντας να γίνει πιο συγκεκριμένος είπε χαρακτηριστικά :

  "Από τις ανακοινώσεις που υπάρχουν και από τα ΜΜΕ καταγγέλλεται δωροδοκία και διαστρέβλωση αγώνων. Η διαστρέβλωση αγώνων έχει παραγραφεί σύμφωνα με το άρθρο 22 της ΕΠΟ, αφού δεν καταγγέλθηκε μέσα σε ένα μήνα. Η δωροδοκία όμως , έχει τριετή παραγραφή. Για αυτό το θέμα έχουμε περιθώρια , από την στιγμή που θα υπάρχουν στοιχεία. Επαναλαμβάνω αν έχω στοιχεία, που να πιθανολογούν στοιχεία δωροδοκίας άμεσα θα κινηθούν οι διαδικασίες. Η εκδίκαση γίνεται πολύ σύντομα εφόσον φτάσουμε σε αυτό το σημείο".

  Αυτό το σημείο έχει ενδιαφέρων, ρωτήθηκε για τις κυρώσεις που προβλέπονται εφόσον αποδειχθούν οι καταγγελίες και επιδοθούν ευθύνες , αναφέρθηκε στις πιθανές ποινές, βάση του ΚΑΠ και του πειθαρχικού κώδικα:

  "Η υπόσχεση περί παροχής δώρου ή χρημάτων συνιστά δωροδοκία. Στο σχετικό άρθρο της ΕΠΟ, υπάρχει μια κλίμακα ποινών, χρηματικό πρόστιμο 20-60 χιλιάδων ευρώ, απαγόρευση ανάμιξης με δραστηριότητες του ποδοσφαίρου και απαγόρευση εισόδου.
  Από την άλλη μεριά η παθητική δωροδοκία τιμωρείται με τις ίδιες ποινές. Αν όμως αποδειχθεί ότι η ομάδα σχετίζεται με δωροδοκία και με το αποτέλεσμα, η ποινή φτάνει μέχρι 300 χιλιάδες ευρω πρόστιμο και υποβιβασμό βάση άρθρου 27. Πρόκειται για σοβαρές ποινές που προβλέπονται. Θα πρέπει να φανεί όμως αν είναι μόνο το πρόσωπο ή ομάδα".


  Υ.Γ: Το Greenarea συνεχίζει να να ενημερώνει τον φίλαθλο κόσμο του παναθηναϊκού και όχι μόνο, από την αρχή με ηχητικά ντοκουμέντα που κάποια τα ακούσατε πρώτα εδώ,με πληροφορίες και γεγονότα που δεν διαβάζετε αλλού.Από την αρχή ονομάσαμε τα σκάνδαλα των τελευταίων ημερών [Greek Calciopolis], ελπίζοντας να έχει την κατάληξει που είχε πριν λίγα χρόνια το αντίστοιχο Ιταλικό,δηλαδή να τιμωρηθούν τα πρόσωπα που εμπλέκονται και οι ομάδες...! 

  Editorial: (greenarea team)

  (ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ-ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΑΣ)

  4 σχόλια:

  1. H fwtografia ta leei ola...paidia kanete apisteyta kalh douleia.synexiste etsi....

   ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τί δωροδοκία; Δωροδοκούν οι τσετσένοι τον δαλούκα με τη ζωή του και της γυναίκας του αν δέν σφυρίξει άρη; Ο δαλούκας με μπράβου κυκλοφορεί. Γιά κάντε χαρτί...

   ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. PAIDIA THS TRELHS GINETE THA PAREI POLOUS H BALA ME TIS BRWMIES POU VGENOUN KATHE MERA.

   ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΑΣΙΝΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ1311 Μαρτίου 2011 - 10:36 μ.μ.

   ΣΤΗ ΒΗΤΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΙ ΔΥΟ ΓΑΥΡΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΜΠΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΤΟΥ ΤΑΒΕΡΝΙΑΡΗ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΜΠΕΟΣ.

   ΑπάντησηΔιαγραφή

  Post Top Ad

  Post Bottom Ad